Médianapló

Médianapló - Orbán az inflációról: "Rángattuk a nadrágszárát meg a zakójának az ujját, hogy jöjjön már lejjebb" (Lefülelt mondatok, 23.08.21.-27.)

2023. augusztus 27. 15:48 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Nagy Attila Tibor és Békés Márton orbánozott, Gulyás Gergely lölözött, Márki-Zay Péter bolgározott, Bolgár György pedig diktátorozott.

 

Miért kellett összehozni a diktátorok klubját? (Bolgár György műsorvezető az augusztus 20-i díszvendégekről, Klubrádió, augusztus 21.)

Az egész „atlétikai világbajnokság” egyetlen őszinte mozzanata, hogy birkát választottak a VB kabalaállatának. (Batka Zoltán újságíró, Facebook.com, augusztus 21.)

Kisebb hajó, nagyobb szerénység. (Gulyás Gergely Fidesz-politikus, miniszterelnökséget vezető miniszter korholja Mészáros Lőrincet, RTL Klub, augusztus 21.)

Azért szeretek Bolgárúrral beszélgetni, mert a kérdést meg is válaszolja. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, Klubrádió, augusztus 22.)

Ha a bolsikon múlik, akkor mint rendesen - Expo, Nolimpia - atlétikai világbajnokság sem lett volna Magyarországon. (Horváth K. József újságíró, Magyar Hírlap Online, augusztus 23.)

A csinnadratta rontja az élményt. (Ivanov Dragán Új-Zélandból hazalátogató hármasugró az atlétikai világbajnokságról, Facebook.com, augusztus 23.)

Az irodalom, az olvasás mára szubkultúra lett ugyan, de még elég nagy a presztízse. (Turi Tímea író, Magyar Narancs, augusztus 24.)

A szakértőt a politikustól, a propagandistától az különbözteti meg, hogy a feltételezést feltételezésként tárgyalja. (Krausz Tamás történész, ATV, augusztus 24.)

A választópolgárok erőt és vagányságot akarnak látni, ami sikerességgel párosul. (Trombitás Kristóf publicista, PestiSrácok.hu, augusztus 24.)

Az MSZP a folyamatos megújulása közben lesz egyre kisebb és kisebb. (Szendefy Mária LMP-politikus, Index.hu, augusztus 24.)

Megújulás nélkül üres a baloldal. (Nagy Ervin politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, Magyar Hírlap Online, augusztus 25.)

Magyarországon demokrácia van, amit a Fidesz szisztematikusan önmagára torzított. (Dévényi István publicista, Magyar Hang, augusztus 25.)

Rángattuk a nadrágszárát meg a zakójának az ujját, hogy jöjjön már lejjebb. (Orbán Viktor miniszterelnök az inflációról, Magyar Rádió, augusztus 25.)

A kórházi adósság akkor vállalható, ha nincs. (Velkey György orvos, a Magyar Kórházszövetség elnöke, Index.hu, augusztus 25.)

Az állami ünnep a többség bulija. (Papp Sándor Zsigmond publicista, Népszava, augusztus 26.)

Hitviták kereszttüzében zajlik. (Szekeres István sportújságíró az atlétikai világbajnokságról, Újnépszabadság.com, augusztus 26.)

Komplexebb eseményt is rendezhet Budapest. (Székely Dávid sportújságíró az olimpiáról, M4, augusztus 26.)

Dávidnak tekinti magát Góliáttal szemben. Csakhogy Davidnek Pressmant hívják. (Szűcs R. Gábor publicista Orbán Viktorról, Facebook.com, augusztus 26.)

Király vagy uralkodó nincs, de fejedelem van. (Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, hvg.hu, augusztus 27.)

Miközben Ady kompján diszkréten távolodunk az EU-tól, egyre inkább közeledünk balkáni énünkhöz. (Végel László újvidéki író, Mozgó Világ, 2023/7-8.)

komment
süti beállítások módosítása