Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a szárszói találkozókról

2023. augusztus 25. 11:17 - Zöldi László

Aki ki akart iratkozni a tisztes magyar politikából, az elment Szárszóra, és Csurkával parolázott. (Kis János SZDSZ-politikus, 24 Óra, 1993. szeptember 14.)

Orbán ellenzéke képtelen megszervezni egy olyan dzsemborit, ami elviselhető. Amíg ez nem sikerül nekik, fölösleges arról társalogni, mit csinálnának az országgal. (Hont András és Tóta W. Árpád újságírók, hvg.hu, 2013. június 24.)

Szárszó egy borostyánkőbe zárt légy. (Pintér Bence újságíró, Alternatíva.hu, 2013. június 25.)

Az egész arról szólt, hogyan lehetne helyet csinálni Bajnai Gordonnak Mesterházy Attila rovására. (Kövér László Fidesz-politikus, Hír TV, 2013. július 1.)

A szocialistáknak már elegük van abból, hogy sokadszorra a szárszói kertbe kiültetett vörös szegfűk legyenek. (Kiszelly Zoltán politológus, Magyar Hírlap, 2014. április 19.)

A szárszói pletykák szerint Puch László már ki is jelölte a következő szoci miniszterelnök-jelöltet, aki mögé beáll majd mindenki: „Tóth Berci” lenne az állítólag. (Stumpf András újságíró, Mandiner.hu, 2015. június 15.)

Jobb sorsra érdemes szellemek ültek az asztal körül, és életerős politikusokat szerettek volna megidézni. (Galló Béla politológus, Hír TV, 2015. június 15.)

A meghívottak túlnyomó része el is jött, majd még tizennégyszer, az utolsókra már korántsem vagyok büszke. (Farkasházy Tivadar újságíró és balatonszárszói házigazda, Válaszonline.hu, 2020. május 8.)

Fel kell éleszteni a szárszói találkozók hagyományát, igencsak ráférne a közéletre. (Ujhelyi István volt szocialista politikus, a SzázSzó kezdeményezője, 24.hu, 2023. augusztus 15.) 

A Farkasházy-féle találkozók eleinte népfronti összejövetelek voltak, aztán beszűkültek az MSZP, illetve az SZDSZ szimpatizánsi körére. (Horn Gábor volt SZDSZ-politikus, Magyar Nemzet Online, 2023. augusztus 16.)

komment
süti beállítások módosítása