Médianapló

Médianapló - "Itt már szinte senki se tud tettleg lázadni" (Lefülelt mondatok, 23.08.06.-13.)

2023. augusztus 13. 16:48 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Molnár Zsolt hadházyzott, a nyaraló politikusok távollétében pedig Batka Zoltán pintérezett, Farkasházy Tivadar panaszkodott, Gajdics Ottó libernyákozott, Kardos András puzsérozott és Lányi András ökozott.

 

Novák Katalin természetesen nő, ráadásul sokat tesz azért, hogy annak is lássák. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, augusztus 6.)

Ha az SZTK-ban egy rossz szobába nyitok be, a nőgyógyászaton kívül bárhol tudok panaszkodni. (Farkasházy Tivadar 77 éves újságíró, Story.hu, augusztus 6.)

Nem bízom ebben az országban. (Bruck Gábor szociológus, Újnépszabadság.com, augusztus 6.)

A véleményterroristák liberális eszmebuborékban úszkáló, önmagukat haladó szelleműnek kikiáltó kisebbség képviselői. (Dippold Pál publicista, Magyar Hírlap Online, augusztus 7.)

Azzal van bajuk a libernyákoknak, hogy elveszítették hegemóniájukat a közoktatásban. (Gajdics Ottó újságíró, Magyar Nemzet Online, augusztus 8.)

Én nem a készbe érkeztem meggazdagodni. (Pesty László „ősfideszes” filmes a NER-es szerencselovagokról, 24.hu, augusztus 8.)

Minden „nemzeti”, minden „központ”. (Gusztos István liberális politikus, Facebook.com, augusztus 9.)

Jó, hogy nem a gyereket fóliázzuk le. (Berta Beáta irodalomterapeuta, Telex.hu, augusztus 9.)

Csak az a jó magyar, aki minden propagandaszólamot elhisz, eljár a preferált rendezvényekre, kellőképpen sorosozik? (Hégli Dusán szlovákiai magyar koreográfus, Magyar Narancs, augusztus 10.)

Még mindig a petíció az egyik elérhető tiltakozási és szolidaritási forma. (Parászka Boróka publicista, Facebook.com, augusztus 10.)

Az ellenzéki oldalon nem szükséges hozzá igazodni. (Molnár Zsolt szocialista politikus Hadházy Ákosról, Mandiner.hu, augusztus 10.)

Mindenről is van véleménye. (Kardos András filozófus Puzsér Róbertről, Klubrádió, augusztus 10.)

Ha az egód vezényel, az rossz, ha a fejed, az jó. (Nikolics Nemanja volt válogatott focista, 24.hu, augusztus 11.)

A magabíró Magyarországnak nincs szüksége egy tudálékos, mindenbe beleszóló nagybácsikára. (Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az Egyesült Államokról, Magyar Hírlap Online, augusztus 11.) 

A „nemzeti nagytőke” az elmúlt évtized legnagyobb átverése. (Borbás Barna újságíró, Válaszonline.hu, augusztus 11.)

Itt már szinte senki se tud tettleg lázadni. (Ungváry Rudolf író, Népszava, augusztus 11.)

Ha akad valami ebben az országban, amit nem lehet központosítani, az a környezetvédelemnek nevezett társadalmi ellenállás. (Lányi András ökofilozófus, Magyar Hang, augusztus 11.)

A nemzet pedellusa. (Batka Zoltán újságíró Pintér Sándorról, Klubrádió, augusztus 12.)

Milyen lehet ma jó magyarnak lenni, amikor az eddigieknél jóval barátságosabb arcát mutatja az önkény? (Papp Sándor Zsigmond Bécsben élő író, Népszava, augusztus 12.)

Minél kisebb egy település, annál népszerűbb ott a Fidesz. (Felhévízy Félix újságíró, Magyar Nemzet Online, augusztus 13.)

Amikor nem akarunk szétrobbanni a dühtől, olyankor gúnyolódunk, ironizálunk a rendszer rémségein. (Lévai Júlia publicista, Facebook.com, augusztus 13.)

komment
süti beállítások módosítása