Médianapló

Médianapló - Boldog István Tusványosról: "Túl sok itt a liberális" (Lefülelt mondatok, 23.07.17.-23.)

2023. július 23. 15:52 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor kollégán élcelődött, Kocsis Máté oroszozott, Potápi Árpád János rajzolt, Tarlós István esélyt latolgatott, Hadházy Ákos és Kanász-Nagy Máté pedig tusványozott.

 

Úgy látom, hogy az ellenzék meg tudja őrizni Budapestet. (Bősz Anett budapesti főpolgármester-helyettes, Népszava, július 17.)

A kormányoldalnak nagyobb esélye van arra, hogy a kerületek többségét megszerezze, mint hogy elhódítsa a főpolgármesteri széket. (Tarlós István volt budapesti főpolgármester, Index.hu, július 18.)

A kormány nem érti, hogy a nincsből nem lehet mit elvenni. (Kiss Ambrus budapesti főpolgármester-helyettes a főváros kivéreztetéséről, Klubrádió, július 19.)

Orbán rendszere ellenforradalmi, mert szisztematikusan visszaveszik az 1990 és 2010 között létrejött alkotmányossági vívmányokat. (Kőszeg Ferenc liberális politikus, 24.hu, július 20.)

A diktatúra az, ha az Orbán Viktor Egyetemen osztanának diplomákat. (Hoppál Péter Fidesz-politikus, volt kulturális államtitkár, Index.hu, július 20.)

Csak Nagy-Magyarországot, lovat és nőt tudok rajzolni, ez pedig gyakorlatilag az egész identitásomat kifejezi. (Potápi Árpád János nemzetegyesítésért felelős államtitkár, Hang.hu, július 20.)

Akié a nemzeti retorika, azé a nemzet. (Béndek Péter publicista, Újnépszabadság.com, július 20.)

Tegnap mindenki láthatta, hogy a Fradi nem bundázik, hanem szar. (Havas Henrik újságíró, Facebook.com, július 20.)

A zöld sas tegnap este kilencven perc alatt zöld verébbé zsugorodott. (Hardy Mihály újságíró a ferencvárosi focistákról, Klubrádió, július 20.)

Még jó, hogy csak hármat kaptak az alacsonyan szálló zöld cinegék. (Hegyi Iván újságíró, Népszava, július 20.)

A játékosok becsvágy és küzdőszellem helyett dölyfösen futballoztak. (Novák Miklós újságíró, Magyar Nemzet Online, július 21.)

Mindig elítéltük az orosz agressziót. (Kocsis Máté Fidesz-politikus, Index.hu, július 21.)

A magyarok szerint az egyik kutya, a másik eb. (G. Fodor Gábor politológus, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója Oroszországról és Ukrajnáról, SzabadEurópa.hu, július 21.)

Magányos harcosaink viaskodásai mellé nem szegődik jelentős ellenzéki erő, mert különcségük zavarja zökkenőmentes beolvadásukat a komfortzónába. (Tamás Ervin újságíró, Újnépszabadság, július 21.)

A tusványosi bazsalygás bűn. (Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az ellenzéki politikusok jelenlétéről, Facebook.com, július 21.)

A hazai pálya előnyeit nem élveztük. (Kanász-Nagy Máté LMP-politikus a tusványosi jelenlétről, Klubrádió, július 21.)

Jelenlétük az orbáni autokráciában való fokozatos feloldódás, az abba való belenyugvás újabb állomása. (Bruck András író, Facebook.com, július 22.)

Ideiglenesen Tusványoson tartózkodó magyar politikusok. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, július 22.)

Mióta miniszterelnök vagyok, ő a huszadik román kollégám. (Orbán Viktor miniszterelnök Marcel Ciolacuról, M1, július 22.)

Túl sok itt a liberális. (Boldog István Fidesz-politikus Tusványosról, Telex.hu, július 23.)

Ma magyarnak lenni a civilizált, atlanti, keresztény kötődésű, szabadságszerető világban egy lábtörlőlét. (Porcsin Zsolt debreceni újságíró, Facebook.com, július 23.)

komment
süti beállítások módosítása