Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a rókákról

2023. július 09. 08:49 - Zöldi László

Bárkire szavazunk, ugyanaz a róka bújik elő, legföljebb más-más kotorékból. (Siklósi András szegedi mérnök, a Szittya Világkongresszus alelnöke, Reggeli Délvilág, 1994. szeptember 26.)

Csak a menekülő róka hiszi, hogy aki mellett már elfutott, az többé nem kerül elébe. (Orbán Viktor Fidesz-politikus, volt miniszterelnök. Heti Válasz, 2006. december 14.)

A róka sohase mondja meg egyenesen, hogy a sajtot akarja kiénekelni a szánkból. (Orbán Viktor miniszterelnök, Origo.hu, 2012. január 16.)

Az újságíró őrkutya, akit azért tartunk, hogy jelezzen, ha róka dézsmálja a tyúkokat. (Kövesdi Péter újságíró, Népszava, 2021. március 20.)

Rókák ellenőrzik majd a tyúklopást. (Bartus László újságíró a NER tervezett korrupcióellenes hatóságáról, Amerikai Népszava, 2022. szeptember 8.)

Egy szőrét hullató, rossz, vidéki róka. (Orbán Viktor miniszterelnök Hadházy Ákosról, Facebook.com, 2023. július 6.)

Most megtudtuk, hogy rókából a vidéki a megvetendő. (Pető Péter újságíró, Facebook.com, 2023. július 6.)

Ha Hadházy rókának minősül, akkor ellenfele a farkas, aki a róka tanácsára a farkával próbál halászni a jeges tóban, ám a farka odafagy. (Gábor György vallástörténész, Klubrádió, 2023. július 7.)

Ha Orbán sunyi rókának nevezte Hadházyt, akkor ezt a hatalmi attitűdöt egy megsebzett vadállathoz hasonlítanám. (Németh Péter újságíró, HírKlikk.hu, 2023. július 8.)

A falusi fickó rókázott a parlamentben. (Föld S. Péter újságíró Orbán Viktorról, Facebook.com, 2023. július 8.)

 

komment
süti beállítások módosítása