Médianapló

Médianapló - Zalatnay: A betörés óta valami eltört bennem (Lefülelt mondatok, 23.06.25.-07.02.)

2023. július 02. 15:31 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor országolt, Kövér László cipekedett, Varga Judit lemondott, Ungár Péter vargázott, Jakab Péter parlamentált, Demeter Szilárd pedig bödőcsözott.

 

A civil gúnya alól ki fog lógni a kommunista lóláb. (Gajdics Ottó újságíró a jövőre esedékes önkormányzati választásról, Hír TV, június 25.)

Én sajnálom, mert tehetséges gyerek. (Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója Bödőcs Tiborról, Mandiner.hu, június 25.)

A gyerekemet érdekli, hogy miért búcsúzik el tőle a fél tanári kar. (Tóta W. Árpád publicista, HírKlikk.hu, június 25.)

Még csodálkoznak, hogy nem bíznánk rájuk az országot. (G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója a baloldalról, Origo.hu, június 26.)

Az állampárt oszlopos mihasznája. (Molnár Bálint publicista Deutsch Tamásról, Kolozsváros.com, június 26.)

A baloldal az EU legvidámabb barakkja szeretne lenni. (Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója. Magyar Nemzet Online, június 27.)

Van az ellenzéknek egy olyan része, amelyik bomlaszt. Olyan gondolatok mögé áll, mint például az európai egyesült államok. (Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, 24.hu, június 27.)

Konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretnék aktív szerepet vállalni. (Varga Judit volt igazságügyi miniszter, Magyar Nemzet Online, június 28.)

Azzal, hogy Varga Judit lett a Fidesz EP-listavezetője, nem új feladatot kapott, hanem megbukott. (Ungár Péter LMP-politikus, Facebook.com, június 28.)

Igazságügyi miniszterként megbukott, politikusként nem bukott meg. (Gáspár Kristóf politológus Varga Juditról, ATV, június 28.)

Megint nincs nő a kormányban. (Haszán Zoltán újságíró, 444.hu, június 28.)

Ha Orbán valamely embere kényessé válik, kivonják, áthelyezik, de gondoskodnak róla. (Rózsa Péter újságíró, Klubrádió, június 29.)

Az ellenzéki politikusok megelégednek azzal, hogy a Parlamentben ülhetnek biztos fizetésért 2026-ig. (Jakab Péter volt Jobbik-politikus Békéscsabán, Beol.hu, június 29.)

Nem akarom összezárni magam 9 millió emberrel. (Juhász Zoli rocker, a veszprémi Ancient Spaceships zenekar alapítója, Magyar Narancs, június 29.)

Vannak nálunk sokkal nehezebb sorsot cipelő nemzetek, népek, és nem feltétlenül azok, akik nálunk szegényebbek. (Kövér László, az országgyűlés elnöke, Baon.hu, június 30.)

Az EU-csúcson megint a küllők közé dugta a botot. (Dési János újságíró Orbán Viktorról, Klubrádió, június 30.)

Orbán egy rendkívül cinikus, roppant ravasz, mindenre képes politikus. (Paul Lendvai bécsi újságíró, Magyar Hang, június 30.)

Amíg az ellenzők és ellenzék nem képes lealjasodni a Fidesz szintjére, nem lesz változás. (Kőrössi P. József író, Facebook.com, július 1.)

Az igazi nagyság, amikor nem elvesznek utólag az aranymondásaidból, hanem hozzátesznek. (Markó Béla költő és erdélyi politikus, Népszava, július 1.)

Ma Magyarország Európa egyik vagy talán a legbiztonságosabb országa. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, július 1.)

A betörés óta minden megváltozott, valami eltört bennem. (Zalatnay Sarolta énekesnő, Ripost.hu, július 2.)

komment
süti beállítások módosítása