Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a Horthy-korszakról

2023. június 24. 10:48 - Zöldi László

Borossban legkevésbé Boross Péter az érdekes. Személyében a Horthy- és a Kádár-korszak összes kísértete van velünk. (György Péter művelődéstörténész, Magyar Narancs, 1994. március 31.)

Az előző kormány szerencsésen befejezte a Horthy-korszakot. Most tanúi vagyunk a Kádár-rendszer elmúlásának. A következő kormánynak már hátha meglesz az esélye, hogy jelen időben gondolkozhasson. (Göncz Árpád köztársasági elnök, Délmagyarország, 1995. október 21.)

Ha a Fidesz lenyúlta a Horthy-korszakot, a Jobbiknak mi más maradt, mint a Szálasi-korszak? (Parászka Boróka marosvásárhelyi újságíró, Manna.ro, 2012. május 30.)

Orbán Viktor a Horthy-korszakból kölcsönzött szimbolikát párosítja a Kádár-kor gyakorlatával. (Miklós Gábor újságíró, Népszabadság, 2012. október 3.)

A Horthy-korszak restaurációjára való törekvés nemcsak a szélsőjobboldal, hanem a kormányzó jobboldal, a Fidesz részéről is megjelenik. (Csapody Tamás történész, Népszabadság, 2013. február 18.)

Az Orbán-kormány egyre bátrabban vállalja fel, hogy szellemi-ideológiai gyökereit a Horthy-korszakban találja meg. (Diószegi-Horváth Nóra újságíró, Balmix.hu, 2018. augusztus 29.)

Az egész Horthy-korszak örökösei vagyunk. (Toroczkai László Mi Hazánk-politikus, Indavideó, 2020. március 1.)

 Horthy-korszak 25 éve szoborért és díszpolgári címért kiált. (Novák Előd Mi Hazánk-politikus, Telex.hu, 2022. február 6.)

Korunk szélsőséges politikai kóklerei és haszonlesői a Horthy-korszak és kultusz újraélesztésén dolgoznak. (Dávid Ferenc DK-politikus, dk.hu, 2023. június 20.)

A kormány nem deklarálta, hogy restaurálni akarja a Horthy-korszakot. (Grósz Andor katonaorvos, a Mazsihisz újdonsült elnöke, Népszava, 2023. június 24.)

 

komment
süti beállítások módosítása