Médianapló

Médianapló - Orbán és a két Soros

2023. június 16. 11:42 - Zöldi László

Kunhalmi Ágnes, a talán legtöbbször félreértett magyar politikus egyszer azt találta mondani Soros Györgyről, a világ leggazdagabb emberei közt a huszonkilencedikről, hogy „Egy szegény öregemberrel kiplakátolják az országot.” (ATV, 2017. július 12.) A jelzővel jól megvédte a plakátkampányt csúcsra járató miniszterelnökkel szemben a magyar emigránsból lett amerikai milliárdost.

Mindez onnan jutott az eszembe, hogy Orbán Viktor a ma reggeli interjút teljes egészében Soros Györgynek szentelte. Miközben az orosz-ukrán háborúról, az energiaválságról, az inflációról és a migránsokról beszélt, a megszokott témáit sorosozással szőtte át. Kezére játszott, hogy a pénzügyi matuzsálem 18 milliárd dollárral stafírozta ki a leginkább támadott alapítványát. Majd átengedte a legkisebb fiának, Alexnek, aki Orbán szerint még az apjánál is direktebben szól majd bele a politikába.

Rend honol miniszterelnökünk fejében. Agytekervényeiben akkurátosan raktározta el ama hatáselemeket, amelyekkel sikerre viheti a nekünk szánt mondandóját. Akármi is, Sorossal keretezi. Ő a krampusz, a minden lében kanál, a mumus, a nünüke, az ördög, a spekuláns, a zsákos ember, aki cukkolja, irányítja, pénzeli a magyarok ellenségeit. Nem foglalom imába Soros György nevét. Vérbeli üzletember, aki mintegy 24 és fél milliárd dollárnyi vagyonából jelentékeny részt áldozott a Nyílt Társadalom Alapítványra.

Vele szemben áll Magyarország valószínűleg leggazdagabb embere, aki zárt társadalmat épít. Délen vasfüggönnyel, nyugaton szellemi határzárral. Két dúsgazdag magyar harcol tehát egymással. Az idősebbik, egy pesti zsidó fiú Amerikába vándorolt ki. Saját tehetsége jogán érvényesült abban az országban, ahová mindenki érkezett valahonnan. A befogadás attitűdje határozza meg az elveit és a gyakorlatát. A fiatalabbik, egy dunántúli református fiú sokat köszönhet neki, mégis szembefordult vele.

Döntése logikusnak rémlik. Ha elfogadta volna a bevándorló Soros György elveit, akkor nem lehetett volna immár ötödször első ember Magyarországon. S bár az augusztusban 93 éves pénzügyi zseni élete is véges, Orbánnak azért van szerencséje vele, mert utódja, Soros Alex személyében még nála is alkalmasabb mumus ígérkezik. Mindössze 38 éves, és az életkorából telik arra, hogy végigkísérje miniszterelnökünk politikai pályafutását.

Ráadásul nemcsak arra alkalmas, hogy a bennünk lappangó antiszemitizmust táplálhassa a kormányzati propaganda. Arra is, hogy homoszexualitásával borzolja, hergelje, ingerelje, vadítsa a hagyományos családmodell több milliónyi képviselőjét. A jelek arra utalnak, hogy a kormányzat hamarosan vele plakátolja ki az országot.     

 

Tíz Orbán-mondat Soros Györgyről

 

Az biztos, hogy Soros György ma nem adna nekem ösztöndíjat. (Index.hu, 2014. december 8.)

Soros azért dühös rám, mert a nagy tervének és nagy üzletének az útjában állok. (Miniszterelnök.hu, 2017. június 27.)

Látom Soros György pénzét a háttérben. (Magyar Rádió, 2018. március 2.)

Soros György jelöltjeit mindenhol elgáncsoltuk. (Hír TV, 2019. július 27.)

A liberálisok azon a köldökzsinóron lógnak, amelybe Soros György pumpálja az életnedveket. (Magyar Rádió, 2020. május 1.)

/A nyugat-európai politikusokról/ Ezek mind Soros György tenyeréből esznek. (Magyar Rádió, 2020. október 9.)

Ő a pók, és szövi a hálót.(M1, 2020. november 10.)

A mai világpolitika legkorruptabb embere. (Magyar Rádió, 2020. november 20.)

Mi, európaiak miért tűrjük, hogy egy amerikai spekuláns amerikai pénzzel uniós befolyásolási rendszert építsen? (Miniszterelnök.hu, 2020. december 13.)

Soros György egy háborús spekuláns. (Magyar Rádió, 2023. június 16.)

komment
süti beállítások módosítása