Médianapló

Médianapló - "Mindenki a maga szintjén nyomorog" (Lefülelt mondatok, 23.02.27.-03.04.)

2023. március 05. 15:46 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor brüsszögött, Polyák Gábor orbánozott, Jámbor András szikrázott, Raskó György parlamentált, Pusztai Erzsébet kamarázott, Kelemen Hunor pedig erdélyezett.

 

Ezt a pénzt Brüsszel vette ki a magyarok zsebéből a szankciókkal. (Orbán Viktor miniszterelnök a 4000 milliárd forintos tavalyi energiaszámláról, MTI, február 27.)

Kinn sunnyog, itthon brüsszög. (Balla Ferenc újságíró, Facebook.com, február 27.)

Erejük csekély, s azt a kicsit is inkább egymás ellen veszik igénybe. (Tamás Ervin újságíró az ellenzéki pártokról, Jelen.media.hu, február 27.)

A helyzet nem rossz, de a jó nem pont ilyen. (Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, a román kormány miniszterelnök-helyettese az erdélyi magyarokról, Magyar Rádió, február 28.)

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara exkatások tízezreinek kötelezően fizetendő tagdíjából konkrétan a kata ellen politizált. (Kohán Mátyás újságíró, Mandiner.hu, február 28.)

Pintér miniszter úr most az orvosok közé lövet. (Lukács László György orvos, Jobbik-politikus a Magyar Orvosi Kamara kivéreztetéséről, ATV, február 28.)

A tisztikar megtizedelése után lassan jöhetnek az orvosperek. (Berkó Pál újságíró, Facebook.com, március 1.)

Alpári cirkusz zajlik a Tiszteletlen Házban. (Raskó György volt MDF-politikus a parlamenti munkáról, Újnépszabadság.com, március 1.)

Bármiféle irányváltást elnéznek neki a hívei. (Polyák Gábor médiajogász Orbán Viktorról, Klubrádió, március 2.)

A politikai nézőtér tükröződik vissza a nyilvánosságban is. (Koltay András médiajogász, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, Origo.hu, március 2.)

Az ellenzéken belül a DK jelenti a legnagyobb erőt - a Fidesz nem kis örömére. (Nagy Attila Tibor politológus, Népszava, március 2.)

Decemberben elkezdtük a Fizessenek a gazdagok! kampányt. (Jámbor András országgyűlési képviselő, a Szikra-mozgalom vezetője, Magyar Narancs, március 2.)

A szabad madarak neoliberális utódpártja. (Bán Károly újságíró a Momentumról, Magyar Hírlap Online, március 2.)

A polgári értékeket elhagyó Fidesz után maradt egy betöltetlen hely, ide próbál betalálni a Jobbik. (Ónody-Molnár Dóra újságíró, Jelen.media.hu, március 3.)

A Munkáspárt eddig legfeljebb látogatóként jutott be a parlamentbe. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, március 3.)

Mindenki a maga szintjén nyomorog. (Varga Orsolya baranyai pedagógus, Magyar Hang, március 3.)

A kormány meglengette a jogalkotás bunkósbotját. (Danó Anna újságíró a Magyar Orvosi Kamara megbüntetéséről, Népszava, március 3.)

A világban sehol nincs ilyen rendőri szemlélettel irányított orvostársadalom. (Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, Medicalonline.hu, március 3.)

Világbotrány. (Pusztai Erzsébet orvos, volt egészségügyi államtitkár, volt MDF-politikus,  ATV, március 4.)

Férje reggel nyolckor közlegényként köszönt el tőle, ám mindjárt tíz óra, hamarosan sor kerül ellentengernagyi eskütételére. (Gábor György vallástörténész Novák Katalinról, Klubrádió, március 4.)

Van mit nem megnézni is. (Forgács Iván kritikus a Partizán-csatorna műsorválasztékáról, Népszava, március 4.)

komment
süti beállítások módosítása