Médianapló

Médianapló-retró: Karácsony: "Túlélünk, ha beledöglünk is" (Idézetek 2022 szeptemberéből)

2023. január 10. 10:25 - Zöldi László

Az ellenzéki politika attól szenvedett, hogy a politikusok politológusnak képzelték magukat. (Ungár Péter, az LMP újdonsült társelnöke, Magyar Narancs, szeptember 1.)

A kormány épp Európa legmagasabb gázárát számlázza ki. (Puzsér Róbert publicista, Magyar Hang, szeptember 2.)

Ha hozunk egy ilyen kalibert, mi lesz a magyar játékosainkkal? (Hornyák Zsolt felcsúti fociedző a külföldi erősítésről, Nemzeti Sport Online, szeptember 3.)

A Demokratikus Koalíció alkalmas feladatára: vezetni az országot. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, Facebook.com, szeptember 4.)

Orbán Viktor, az antikommunista szabadságharcos. (Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Látószög.blog, szeptember 5.)

Nem Orbán utazik. Szegedet hozzák fel Pestre. (Berkó Pál újságíró a határvadászok esküjéről, Facebook.com, szeptember 6.)

Ebben az országban nagyon komoly ellenzék él, amit az ellenzéki pártok nem tükröznek vissza. (Farkasházy Tivadar újságíró, HírKlikk.hu, szeptember 7.)

Rókák ellenőrzik majd a tyúklopást. (Bartus László újságíró a NER tervezett korrupcióellenes hatóságáról, Amerikai Népszava, szeptember 8.)

A magyar társadalom elszokott már attól, hogy ennyi gondja legyen. (Kéri László politológus, Magyar Hang, szeptember 9.)

Túlélünk, ha beledöglünk is. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, Népszava, szeptember 10.)

Egyre több politikus jelenti be, hogy nem tartja kizártnak az atomfegyver bevetését. (Krebsz János publicista, ÚjHét.com, szeptember 11.)

A Rózsadomb ránk szavaz, Borsod és Szabolcs szegényei meg a Fideszre. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Válaszonline.hu, szeptember 12.)

Takarodjatok a nők lába közül! (Rangos Katalin újságíró az abortusztörvény módosításáról, Újnépszabadság.com, szeptember 13.)

A gyerek nem hülye, csak kicsi. (Karsai György klasszika-filológus, Klubrádió, szeptember 14.)

Az Alzheimer Caféban voltam, és elfelejtettem fizetni. (Zöldi László újságíró, Facebook.com, szeptember 15.)

Az ősz forróbb lesz, mint a nyár. (Soproni Tamás Momentum-politikus, terézvárosi polgármester, Magyar Hang, szeptember 16.)

A forint már inkább játékpénz. (Bruck András író, Facebook.com, szeptember 17.Or

Orbánék a mi családi szennyesünk. (Batka Zoltán újságíró, Újnépszabadság.com, szeptember 18.)

Doktorminiszterelnök úr katonája vagyok. (Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Mandiner.hu, szeptember 19.)

Az egyszínű árnyékkormány nem jelent kihívást a hatalomnak. (Németh Péter újságíró a Demokratikus Koalícióról, Népszava, szeptember 20.)

Nehezen hihető, hogy egy Dobrev-kormány esetén Ferenc háztartásbeli first gentlemanként vasalná a fellépőblúzokat. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus, Index.hu, szeptember 21.)

Mintha a harmincas évek frigyre lépett volna a hatvanas évekkel. (Cserhalmi György színész, Magyar Narancs, szeptember 22.)

Sem ellenállóként, sem opportunistaként nem akarok a rendszer része lenni. (Hajdu Szabolcs filmrendező, Józsefváros.hu, szeptember 23.)

Azért volt egy-két szép színésznő is a kamerám előtt Garason és Kernen kívül is. (Sándor Pál filmrendező, Mandiner.hu, szeptember 24.)

Senki sem volt örökké belga, és senki sem volt örökké független. (Zalán Tibor költő, Helyőrség.ma, szeptember 25.)

Hadházy Ákos egymaga felér az ellenzékkel. (Dési János újságíró, Klubrádió, szeptember 26.)

A kormányt könnyebb leváltani, mint az ellenzéket. (Ágh Attila politológus, Népszava, szeptember 27.)

Az ellenzék úgy van, hogy nincs. (Kardos András esztéta, Facebook.com, szeptember 28.)

Forró ősz helyett langyos hűtőtest várható. (Tömpe István közgazdász, Népszava, szeptember 29.)

A nemzeti konzultáció jogilag a legrugalmasabb forma. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, szeptember 30.)

 

komment
süti beállítások módosítása