Médianapló

Médianapló-retró: "Kataklizma" (Idézetek 2022 júliusából)

2023. január 07. 14:55 - Zöldi László

Már a paplan alá is benéz a hatalom. (Verebes István rendező, Magyar Hang, július 1.)

Nemzeti konzervatív pártot szeretnék vezetni. (Gyöngyösi Márton, a Jobbik újdonsült elnöke, Facebook.com, július 2.)

Hogy az állam megakadályozza a forint mélyrepülését, megadóztatja a légitársaságokat. (Zöldi László újságíró, Facebook.com, július 3.)

Horn Gyulának szobra már van. Nem az a dolgunk, hogy szavakban is szoborrá merevítsük. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, HírKlikk.hu, július 4.)

Az inflációt egyharmad részben a nemzetközi hatások okozzák, kétharmad részben a magyar kormány elhibázott gazdaságpolitikája. (Békesi László volt pénzügyminiszter, Klubrádió, július 5.)

 A harsánysággal lehet átütni az ingerküszöböt. (Németh S. Szilárd, a Spirit FM-et működtető egyesület elnöke, az ATV vezérigazgatója,  Index.hu, július 6.)

Orbán mindig olyan karakternek öltözött, ami leginkább szolgálja a politikai érdekeit. (Virág Zsófia divattervező, Telex.hu, július 7.)

Az MSZP a mobilakkumulátor, amelyre mindenki rádug. (Ceglédi Zoltán politológus az ellenzéki pártokról, Jelen.media.hu, július 8.)

A nemzeti szégyen kormánya nem meri megszorításnak nevezni a megszorítást. (Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, Klubrádió, július 8.)

Ellenfél nélkül nincs meccs. (Kukorelly Endre író, Mandiner.hu, július 9.)

A párt nevében nagyobb hangsúlyt adtam az „M” betűnek. (Mesterházy Attila volt MSZP-elnök a Magyar Szocialista Pártról, Mandiner.hu, július 10.)

Végre tönkre lehet tenni egy rebellisnek számító csoportot. (Dési János újságíró a katásokról, Klubrádió, július 11.)

Kataklizma. (Révbíró Tamás műfordító, Facebook.com, július 12.)

Az én olvasatomban egy rendszerhiba kiigazítása. (Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a katáról, Klubrádió, július 13.)

A kata ételfutárok és magamfajta íródeákok, színészek és művészek utolsó mentsvára volt. (Rab László újságíró, VárosiKurír.hu, július 14.)

Egy Bokros Lajos minden nemzedéknek kijár. (Puzsér Róbert publicista a megszorításokról, Magyar Hang, július 15.)

A katából mindent megszüntettek, amit meg kellett volna tartani, és mindent megtartottak, amit meg kellett volna szüntetni. (Krémer Balázs szociológus, Klubrádió, július 16.)

Ami fontos, azt a kormány bármi áron kigazdálkodja. (Szűcs Katalin Ágnes újságíró a miniszterelnök és a miniszterek fizetésemeléséről, Facebook.com, július 17.)

Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetések után születik döntés. (Novák Katalin köztársasági elnöke a katáról, Facebook.com, július 18.)

Efféle helyzetben vette fel Horn Gyula Bokros Lajost. (Tömpe István közgazdász, Népszava, július 19.)

A katás az új kulák. (Kardos Gábor publicista, Index.hu, július 20.)

Aki úgy érzi, hogy a kata bevezetési módja nem volt sportszerű, attól én országgyűlési képviselőként elnézést kérek. (Lázár János Fidesz-politikus, Rádió7, július 21.)

Megélhetési ellenzék. (Lányi András publicista, Magyar Hang, július 22.)

Címerünk koronás, az Alaptörvényben nem szerepel a köztársaság szó. (Wiegandt Richárd sajtólevelező, Népszava, július 23.)

Magyarország államformája csárdáskirályság. (Láng Zsuzsa újságíró, Jelen.media.hu, július 24.)

A sajtónak nem lehet célja, hogy politikai változást kényszerítsen ki, sem az, hogy a hatalmat bebetonozza. (György Zsombor újságíró, Index.hu, július 25.)

Ez egy náci beszéd. (Hegedűs Zsuzsanna szociológus, miniszterelnöki főtanácsadó Orbán tusványosi beszédéről, RTL Klub, július 26.)

Annyi mindent lenyelt már szeretett barátjától, de csak most rezzent össze, amikor a kés hegyét a bőrén érezte. (Szénási Sándor újságíró Hegedűs Zsuzsannáról, Klubrádió, július 27.)

 Az, hogy néha félreérthetően fogalmazom, előfordul. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, július 28.)

1500 egy kiló kopasz barack, nem is csodálom, hogy szégyenében fejére húzta az ársapkát. (Nagy Bandó András humorista, Magyar Hang, július 29.)

A Fidesz hatalmának legnagyobb válságában vagyunk, csak éppen ez egybeesik az ellenzék mélypontjával is. (Stefano Bottoni félig magyar történész, Népszava, július 30.)

Könnyen lehet, hogy a forintnak annyi. Csak azt nem tudjuk, mennyi. (Szűcs Róbert Gábor volt diplomata, Facebook.com, július 31.)

komment
süti beállítások módosítása