Médianapló

Médianapló-retró: "A magyar társadalom lábhoz szokott" (Idézetek 2022 januárjából)

2023. január 02. 07:49 - Zöldi László

Hamarosan még súlytalanabb szereplő veszi át Áder János helyét. (Kabai Domokos Lajos újságíró Novák Katalinról, Bekiáltás.blog, január 1.)

Szeretünk olyasmivel foglalkozni, amin változtatni is tudunk. (Kovács Gergely kutyapárti politikus, Válaszonline.hu, január 2.)

A nemzeti önimádat épp úgy beteges, mint a nemzeti öngyűlölet. (Ujlaky István tanár, Népszava, január 3.)

Elindultunk 1989-ben a Kiegyezésből, és a Bach-korszakba fejlődtünk. (Spiró György író, Klubrádió, január 4.)

A kormánypártok megmérgezték az országot gyűlölettel. (Komjáthi Imre szocialista politikus, ATV, január 5.)

Nem látok benne semmilyen politikai veszélyt. (Horn Gábor liberális politikus Gattyán György felnőttfilm-vállalkozó választási mozgalmáról, HírKlikk.hu, január 6.)

A magyar társadalom lábhoz szokott. (Puzsér Róbert publicista, Magyar Hang, január 7.)

Orbán még áprilisban verhető. Utána többé nem. (Bruck András író, Facebook.com, január 8.)

Márki-Zay Péter nem a bizonytalanokat szólítja meg, hanem a megszólalókat bizonytalanítja el. (Zöldi László újságíró, Blog.hu, január 9.)

Hatályos vírus az omikron. (Rangos Katalin újságíró, ATV, január 10.)

Népies barátaimmal kocsmába jártam, urbánus barátaimmal a New York kávéházba. (Rapai Ágnes költő, Facebook.com, január 11.)

A harmadik út iránti szimpátia Keletre visz - igaz, önfeledt röhögéssel, sok pornó mellett. (Béndek Péter publicista a Kutyapártról és a Gattyán-mozgalomról, Újnépszabadság.com, január 12.)

Az ereszcsatornán csúszott le a Fidesz kereszténysége meg erkölcsisége. (Tóta W. Árpád publicista a Szájer-botrányról, Klubrádió, január 13.)

Még a zakómat is be tudom gombolni. Ezt nem mindenki mondhatja el magáról. (Medgyessy Péter volt miniszterelnök, Magyar Hang, január 14.)

Mindig az út a fontos. (Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó, Nemzeti Sport Online, január 15.)

A könyökömön jövök ki. (Tamás Ervin publicista, Jelen.media.hu, január 16.)

A hatalmi viszonyoktól teljesen független újságírás napjainkban is csak álom. (Daniss Győző újságíró, Tinta.blog, január 17.)

Gyurcsányt játékban tartják. (Schiffer András volt LMP-politikus a Fidesz-kommunikációról, ATV, január 18.)

A kiszámítható kudarc elviselhetőbb, mint a kiszámíthatatlan. (Síklaki István szociálpszichológus, Klubrádió, január 19.)

A Fidesszel lassú nemzethalál vár Magyarországra, a balliberálisokkal gyors. (Toroczkai László, A Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Telex.hu, január 20.)

A magyarok közül sokan vagyunk, sokan vannak, akik kispénzűek. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, január 21.)

Az egységes rendszerigazoló kisebbséggel egy töredezett, szervezetlen, heterogén többség áll szemben. (Csepeli György szociálpszichológus, Népszava, január 22.)

Nálunk az állami csalás maga a politika. (Rab László újságíró, VárosiKurír.hu, január 23.)

Én már 79 vagyok, nemsokára meghalok. Miért nem lehet, hogy én jobban húzok a Fideszhez? (Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, Józsefváros, január 24.)

Veszteséget akarok a falvakban minimalizálni. (Czeglédy Csaba ellenzéki képviselőjelölt, ATV, január 25.)

Normák nélkül nem lehet a normaszegést számon kérni. (Antall György ügyvéd, Válaszonline.hu, január 26.)

A választásra szánt pénz jó részét elköltötték az előválasztásra. (Buják Attila újságíró az ellenzéki pártokról, 168 Óra, január 27.)

Müller Cecíliával takarózik. (Závecz Tibor szociológus Orbán Viktorról, ATV, január 28.)

Hiszem, hogy megtörténik majd a csoda. (Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt a választási esélyekről, Újnépszabadság.com, január 29.)

Túl sok csupasz valagot láttunk már mostanában. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus a közélet elpornósodásáról, Index.hu, január 30.)

Összeraknánk ezt a kettétört országot. (Gattyán György felnőttfilmekből meggazdagodott milliárdos, a Megoldás Mozgalom vezetője, Infostart.hu, január 31.)

 

komment
süti beállítások módosítása