Médianapló

Médianapló - Orbán: "Jobb kormányon lenni, mint ellenzékben"

2022. december 26. 14:08 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Kuncze Gábor orbánozott, Orbán Ráhel surrant, Németh Szilárd focizott, Hadházy Ákos tiltakozott, Alföldi Róbert pedig lemerült. Lefülelt mondatok.

Orbán fél Gyurcsánytól. (Kuncze Gábor liberális politikus, Mozgó Világ, 2022/12.)

Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok. (Németh Szilárd Fidesz-politikus az argentin fociválogatottról, Facebook.com, december 18.)

Bár lehet, hogy Németh Szilárd fehér, de biztosan nem keresztény és nem európai. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, december 19.)

A magyar nyelvet visszaszorították a konyhába. (Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke az új ukrán nemzetiségi törvényről, Magyar Rádió, december 19.)

A nemzeti konzultáció a látszatdemokrácia megnyilvánulása. (Tétényi Éva építész, volt esztergomi polgármester, ATV, december 19.)

Amíg a tiltakozások nem foglalkoznak a rendszer lényegével, nem lesznek eredményesek. (Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a pedagógusok megmozdulásairól, Debreciner.hu, december 19.)    

A hulladék legnagyobb darabja tagadhatatlanul Gyurcsány alakú. (Puzsér Róbert publicista, Index.hu, december 20.)

Mi a rosszabb nekünk? Ha a miniszterelnök a stadionba megy be, vagy a templomból jön ki? (Kárpáti Iván újságíró, Klubrádió, december 20.)

Jobb kormányon lenni, mint ellenzékben. (Orbán Viktor miniszterelnök, YouTube.com, december 21.)

Jelenleg nem látszik, mi ingatja meg ezt a rendszert. (Polyák Gábor médiakutató, HírKlikk.hu, december 21.)

Mindig meg lehet találni a surranópályát, ahol versenyelőnyre tehetünk szert. (Orbán Ráhel turisztikai tanácsadó, Mandiner.hu, december 22.)

Főnökének ide az a kalapácsos ember kell, aki mindenben szöget lát. (Szerető Szabolcs újságíró Pintér Sándorról meg az oktatás- és egészségügyről, Magyar Hang, december 22.)

A NER tavasszal szavazatot vásárolt, nem pedig meleget őszre meg télre. (Tömpe István közgazdász, Népszava, december 22.)

Magyarnak túl zsidó, zsidónak túl magyar volt. (Bartus László újságíró Kertész Ákosról, Amerikai Népszava, december 22.)

A szilveszternél számomra csak a karácsony nyomasztóbb. (Farkas Attila Márton publicista, Mandiner.hu, december 23.)

A sztárok egyszerűen nem tudják elképzelni, hogy ha a rendszer vezetői istenítik őket, akkor az a rendszer rossz is lehet. (M. Dénes Tamás újságíró, Klubrádió, december 23.)

Ha miniszterelnök úr szerdán azt mondja, hogy egy év múlva célul tűzzük ki az egyszámjegyű inflációt, akkor az most biztosan kétszámjegyű. (Szepesi András egészségügyi menedzser, Weborvos.hu, december 24.)

Addig pofáztam és addig figyeltem, míg lemerült a közéleti akkumulátorom. (Alföldi Róbert rendező, Telex.hu, december 24.)

Ha az emberek egy játéka van, akkor azzal játszik. Ha száz, akkor egyikkel sem. (Ballai József újságíró, Facebook.com, december 24.)

A hangadók rendszerint a deviancia felé elbóklászó emberek. (Kiss-Rigó László Szeged-csanádi püspök „a bomlott agyú ideológiákról”, Délmagyarország, december 25.)

Szélesen megyünk. (Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, Magyar Nemzet Online, december 26.)

 

komment
süti beállítások módosítása