Médianapló

Médianapló - "Gyurcsány színfoltból újra tényező lesz"

2022. november 13. 16:20 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor hazament, Darvasi László orbánozott, Lendvai Ildikó palkovicsozott, Gréczy Zsolt kormányzott, Toroczkai László elhatárolódott, Vitray Tamás pedig kilencvenezett. Lefülelt mondatok.

 

A magyar nemtudommiben minden hatalom Orbáné. (Dési János újságíró, Klubrádió, november 7.)

Egyre nagyobb súlyt kapnak azok, akik képtelenek az érdemi vitára, személyi kultuszt építenek. (Nagy-Huszein Tibor volt DK-politikus a Demokratikus Koalícióról, Facebook.com, november 7.)

Ebben az országban zsidónak lenni nem nagy öröm, de nekem egész szépen megbocsátották. (Vitray Tamás 90 éves tévériporter, hvg.hu, november 7.)

Kovács Kati és Zalatnay Cini a szocializmus farvizén ügyesen éltek a lehetőségeikkel. (Kardos András esztéta, Facebook.com, november 8.)

Ez egy magántelevízió, ami úgy döntött, hogy nem kíván egyetlen politikai oldal szekértolója lenni. (Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója, Szemlélek, november 8.)

Bartha Barna már nem elnöke a pártunk nemzetpolitikai kabinetjének. (Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke az erdélyi akasztásos kijelentésről, ATV, november 8.)

Ha kivonjuk a problémából, hogy „cigány”, akkor más kontextusba kerül. (Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Vaol.hu, november 9.)

Az elnök épphogy csak berúgta az ajtót. (G. Fodor Gábor politológus Novák Katalin köztársasági elnökről, 888.hu, november 9.)

A megcsonkított tárca vezetését már nem vállalja a hatalmi küzdelemben alulmaradt Palkovics. (Ónody-Molnár Dóra újságíró, Jelen.media.hu, november 9.)

Ritka az olyan tehetség, aki pár röpke év alatt ennyi kárt tud okozni. (Lendvai Ildikó szocialista politikus Palkovics Lászlóról, Facebook.com, november 10.)

Minden harmadik Covid-fertőzéssel kórházba került beteg meghalt. (Dézsi Csaba András orvos, győri polgármester, Magyar Narancs, november 10.)  

A statisztika nem hazudik, legalábbis ha nem politikusok készítik. (Vincze Attila újságíró, Népszava, november 10.)

Lassan csak azok maradnak a minőségi sajtóban, akik vagy elég bátrak, vagy megtanulták leplezni a gyengeségüket. (Gergely Márton újságíró, hvg.hu, november 10.)

A valóságban nem mindegyik ellenzéki képviselő, aki papír szerint nem fideszes. (Porcsin Zsolt újságíró a debreceni önkormányzati testületről, Debreciner.hu, november 10.)

Hat és fél évet dolgoztam az ATV-nél, sok ellenzéki politikussal beszéltem, furcsa, hogy pont most akarnak meghazudtolni. (Kárász Róbert műsorvezető, távozóban az ATV-től, Mandiner.hu, november 11.)

Nem az a lényeg, mit mond, mert mond ő bármit. (Darvasi László író Orbán Viktorról, Magyar Hang, november 11.)

Az a cél, hogy kormányozzuk ezt az országot. (Gréczy Zsolt DK-politikus, HírKlikk.hu, november 11.)

A következő években Gyurcsány színfoltból újra tényező lesz. (Mráz Ágoston Sámuel politológus, Mandiner, november 12.)

140 éves a Háromhárs óvoda. 53 év után újra elhozott Anyukám. (Orbán Viktor miniszterelnök, Facebook.com, november 12.)

Orbán Viktor, ha teheti, ellátogat gyermekkora színhelyeire, mellőzve a protokollt. (Zsohár Melinda újságíró, Feol.hu, november 12.)

Az Orbán-rendszer választásokon nem bukhat meg, tehát össze fog omlani. (Krebsz János publicista, ÚjHét.com, november 13.)

 

komment
süti beállítások módosítása