Médianapló

Médianapló - Bródy János: "Csúszunk kelet felé a lejtőn"

2022. november 06. 17:33 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Bolgár György, Csányi Vilmos és Vona Gábor orbánozott, Lendvai Ildikó gerillázott, Ungár Péter élezett, Márki-Zay Péter pedig ungározott. Lefülelt mondatok.

 

Rajtunk kívül álló okokból dől ránk a világ. (Demeter Szilárd Fidesz-kultúrpolitikus, Mandiner.hu, október 31.)

Ez egy részben korrumpálódott, fertőzött ellenzék. (Bozóki András szociológus, volt kulturális miniszter, Népszava, október 31.)

Az internet akár egy véres csatamező, ahova önként és dalolva járnak az emberek mészárolni egymást. (Keresztes Tamás színész, Jelen.media.hu, november 1.)

Orbán beváltotta a rendszerváltás legfőbb ígéretét: tőkésosztályt teremtett. (Csányi Vilmos magatartáskutató, 24.hu, november 1.)

Orbán Viktor a legjobb pszichológus Magyarországon. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus, ATV, november 2.)

Nincs ellenzék, kivéve Hadházy Ákost. (Kardos András filozófus, Facebook.com, november 2.)

Ha az ilyeneket a magyarok nem akarják felakasztani, maguk közül nem tudják kiiktatni, akkor nem csoda, hogy oda jutunk, ahol tartunk. (Bartha Barna, a Mi Hazánk Mozgalom nemzetpolitikai kabinetjének vezetője Parászka Boróka marosvásárhelyi újságíróról, Transtelex.ro, november 2.)

A Mi Hazánk fantáziája ennyi: darálni, agyonverni, akasztani. (Majtényi László alkotmányjogász, volt ombudsman, Facebook.com, november 3.)

Csúszunk kelet felé a lejtőn. (Bródy János rockzenész, Magyar Narancs, november 3.)

Semminek nincs éle. (Ungár Péter LMP-politikus az ellenzéki politizálásról, 24.hu, november 3.)

Csak egymás kárára tudnak erősödni. (Forró Péter újságíró az ellenzéki pártokról, Magyar Hírlap Online, november 3.)

Félő, hogy ez már egy versenyképtelen párt lesz. (Ujhelyi István volt szocialista politikus az MSZP-ről, Index.hu, november 3.)

A zenekari naptárban nálam most csak ceruzás időpontok szerepelnek. (Czutor Zoltán rockzenész, Magyar Hang, november 4.)

Dagadnak az elégedetlenségek. (Szabó Tímea Párbeszéd-politikus, ATV, november 4.)

A szocialista párt padlóra küldve és lerabolva, a Jobbik szétdarabolva. Az LMP már nincs, a Párbeszéd pedig sosem volt. (Nagy Ervin politológus, Magyar Hírlap Online, november 4.)

A gerillákat nem szokták szeretni a reguláris hadseregekből. De gyakran motorjai a győzelemnek. (Lendvai Ildikó szocialista politikus Hadházy Ákosról, Facebook.com, november 4.)

Ahol én megjelenek, ott bezárják az ajtót. (Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, 24.hu, november 5.)

Ungár Péter is csatlakozott az álellenzéki kórushoz. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Facebook.com, november 5.)

Lehet, hogy Orbán nemcsak a múlt században született, hanem még mindig ott is él? (Bolgár György újságíró, Népszava, november 5.)

Propaganda-országgá lettünk, ahol kényelmes irodákban, vasalt öltönyökben és elegáns kiskosztümökben találják ki az ellenségképeket. (Darvasi László író, hvg.hu, november 5.)

Immár a nyílt fasizmus is szalonképes lehet Magyarországon. (Székely Ervin volt RMDSZ-politikus Bartha Barna akasztásos megnyilvánulásáról, ÚjHét.com, november 6.)

komment
süti beállítások módosítása