Médianapló

Médianapló - Orbán: "Az, hogy néha félreérthetően fogalmazom, előfordul"

2022. július 31. 18:13 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Hegedűs Zsuzsa és Schiffer András orbánozott, Deutsch Tamás eltanácsolt, Márki-Zay Péter dékázott, Nagy Bandó András pedig barackozott. Lefülelt mondatok.

 

A NER szarban van. (Konok Péter publicista, Újnépszabadság.com, július 24.)

Mindketten elmehetnek a p…ba. (Deutsch Tamás Fidesz-politikus Gyurcsány Ferencről és Gyöngyösi Mártonról, Facebook.com, július 24.)

A kormány épp olyan szent teheneket kénytelen a vágóhíd irányába tessékelni, amilyen az általa bevezetett kata vagy főként a rezsicsökkentés. (Stumpf András újságíró, Válaszonline.hu, július 25.)

A sajtónak nem lehet célja, hogy politikai változást kényszerítsen ki, sem az, hogy a hatalmat bebetonozza. (György Zsombor újságíró, Index.hu, július 25.)

Magyarországnak nincs funkcionáló, a kormányt elszámoltató ellenzéke. (Jaksity György közgazdász, 444.hu, július 26.)

Nem véletlenül szólta el magát. (Schiffer András volt LMP-politikus Orbán Viktor tusványosi beszédéről, Klubrádió, július 26.)

A szónok pontosan tudja, hogy a kommunikációs mezőben nem ő, hanem a kommentelők hada fogja befejezni a beszédét. (Gábor György vallástörténész Orbán Viktorról, Facebook.com, július 26.)

Ez egy náci beszéd. (Hegedűs Zsuzsa szociológus, miniszterelnöki főtanácsadó Orbán Viktor tusványosi előadásáról, RTL Klub, július 26.)

Lemondott az elmúlt években a munka helyett inkább a pénzszóró botrányoktól hangos Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde miatt, amit Gyurcsányhoz hasonlóan „nácinak” minősített. (Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, Facebook.com, július 26.)

Annyi mindent lenyelt már szeretett barátjától, de csak most rezzent össze, amikor a kés hegyét a bőrén érezte. (Szénási Sándor újságíró Hegedűs Zsuzsáról, Klubrádió, július 27.)

A magyar miniszterelnök nem egyszerűen szálka, hanem gerenda lett a globális elit szemében. (G. Fodor Gábor politológus, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója, 888.hu, július 28.)

Az, hogy néha félreérthetően fogalmazom, előfordul. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, július 28.)

Ezzel a nyilvános megszólalással a lemondásom is okafogyottá vált. (Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, ATV, július 28.)

Jelenleg 430 ezren katáznak. (F. Szabó Emese újságíró, Magyar Narancs, július 28.)

Ezerötszáz forint egy kiló kopasz barack, nem is csodálom, hogy szégyenében fejére húzta az ársapkát. (Nagy Bandó András humorista, Magyar Hang, július 29.)

Kevesebb ideig bírta Orbán nélkül, mint víz nélkül az ember. (Szombathy Pál újságíró Hegedűs Zsuzsáról, Facebook.com, július 29.)

Hegedűs Zsuzsának hála, arra is alkalmassá vált a fasisztázás mint őskomcsi politikai eszköz, hogy valaki erkölcsi fölényt színlelve mondjon fel egy olyan tisztséget, amit az utóbbi időben már nem szívesen látott el. (Nagy Ervin filozófus, a XXI. Század Intézet elemzője, PestiSrácok.hu, július 30.)

A háborúpárti nyugatiak nem Orbán békestratégiájával, hanem csak a népek keveredéséről szóló, nem először kifejtett gondolataival foglalkoztak. A katonák nyelvén úgy hívják, elterelő hadművelet. (Mráz Ágoston Sámuel politológus, a Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója, Magyar Nemzet Online, július 30.)

A Fidesz hatalmának legnagyobb válságában vagyunk, csak éppen ez egybeesik az ellenzék mélypontjával is. (Stefano Bottoni félmagyar történész, Népszava, július 30.)

A következő időközi választásokon a DK jelöltjeit nem fogja támogatni a Mindenki Magyarországa Mozgalom. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Telex.hu, július 31.)

Könnyen lehet, hogy a forintnak annyi. Csak azt nem tudjuk, mennyi. (Szűcs Róbert Gábor nyugalmazott diplomata, Facebook.com, július 31.)

 

komment
süti beállítások módosítása