Médianapló

Médianapló - Orbán: "Kétharmados kormányt nem lehet feldönteni"

2022. július 24. 15:15 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Vona Gábor orbánozott, Novák Katalin és Varga Judit berzenkedett, Hoppál Péter megújított, Lázár János és Donáth Anna katázott, Puzsér Róbert pedig hiányolt. Lefülelt mondatok.

   

Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetések után születik döntés. (Novák Katalin köztársasági elnök a katatörvényről, Facebook.com, július 18.)

Politikai dögkeselyűk köröznek a tüntetéstetem fölött. (Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója a katás megmozdulásokról, PestiSrácok.hu, július 18.)

Márki-Zay Péter elvegyült a tömegben, de szemlátomást alig foglalkoztak vele az emberek. (Suki Zoltán újságíró a szegedi hídfoglalásról, Délmagyarország, július 19.)

Több mint 400 ezer vállalkozóra kimondják, hogy csalók. (Donáth Anna Momentum-politikus, ATV, július 19.)

Vissza fog térni a feketepiac, mert inkább számla nélkül csináljuk meg a munkát. (Varga Viktória Beáta győri katás vállalkozó, Kisalföld, július 19.)

Efféle helyzetben vette fel Horn Gyula Bokros Lajost. (Tömpe István közgazdász, volt privatizációs kormánybiztos, Népszava, július 19.)

A katás az új kulák. (Kardos Gábor publicista, Index.hu, július 20.)

Ha a megélhetési válságból nem lehet politikát gyártani, akkor nem tudom, hogy miből lehet. (Lakner Zoltán szociológus az ellenzéki pártokról, Klubrádió, július 20.)

A kata tíz éve gazdaságfehérítő intézkedés volt, mára az elektronikus számlázással megszűnt ez a létjogosultsága. (Lánczi Tamás politológus, 168 Óra, július 21.)

Egy évtized alatt a forint elvesztette értékének egyharmadát. (Bod Péter Ákos közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, Magyar Narancs, július 21.)

Nem gondolhatja senki komolyan, hogy erre vonatkozó valós szándék felmerült volna bárkiben. (Tarnai Richárd Fidesz-politikus, Pest megyei főispán a királyságról, Mandiner.hu, július 21.)

Aki úgy érzi, hogy a kata bevezetési módja nem volt sportszerű, attól én országgyűlési képviselőként elnézést kérek. (Lázár János Fidesz-politikus, építési és beruházási miniszter, Rádió7, július 21.)

Szép gesztus a bocsánatkérés a munkapiacon lévők tíz százalékától, a biciklifutártól a szobafestőig. Van is miért. (Somogyi Zoltán szociológus, Facebook.com, július 22.)

Van olyan, amit egy politikusnak nem kell elviselni. (Varga Judit Fidesz-politikus, igazságügyi miniszter, Telex.hu, július 22.)

Kovászai akarunk lenni Európa kulturális megújulásának. (Hoppál Péter Fidesz-politikus, kultúráért felelős államtitkár, 444.hu, július 22.)

Megélhetési ellenzék. (Lányi András publicista, Magyar Hang, július 22.)

Itt és most tízszer ennyi embernek kellene lennie. (Puzsér Róbert publicista egy budapesti tüntetésen, YouTube.com, július 23.)

Kétharmados kormányt nem lehet feldönteni. (Orbán Viktor miniszterelnök, YouTube.com, július 23.)

Orbánnak Tusványos olyan nyári szeánsz, amelyen nem mint politikus, hanem mint táltos szólal meg. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus, Index.hu, július 23.)

Címerünk koronás, az Alaptörvényben nem szerepel a köztársaság szó. (Wiegandt Richárd sajtólevelező, Népszava, július 23.)

Kelemen Hunor a megszólalásig, sőt azután is hasonlít Gulyás Gergelyre. (Ágoston Hugó marosvásárhelyi újságíró az RMDSZ-elnök tusványosi beszédéről, ÚjHét.com, július 24.)

komment
süti beállítások módosítása