Médianapló

Médianapló - Bokros Lajos: "A nemzeti szégyen kormánya"

2022. július 10. 15:54 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor valutázott, Kövér László lefelé nivellált. Lendvai Ildikó szobrozott, Mesterházy Attila magyarozott, Vona Gábor mérlegelt, Kelemen Hunor pedig demokráciázott. Lefülelt mondatok.

 

A rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, július 3.)

A kormánynak fontos, hogy népszerű legyen. (Róna Dániel szociológus, ATV, július 4.)

Horn Gyulának szobra már van. Nem az a dolgunk, hogy szavakban is szoborrá merevítsük. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, HírKlikk.hu, július 4.)

Gyöngyösi Márton megérkezett a honi politikába, na nem üstökösként, inkább afféle öreg. szőrehullató kutyaként. (Bayer Zsolt publicista, Magyar Nemzet Online, július 4.)

Ahhoz, hogy újra Európa-parlamenti képviselő lehessen, sikeresen kell vezetnie a pártot, de ahhoz, hogy sikeresen vezethesse a pártot, nem lehet EP-képviselő. (Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke Gyöngyösi Mártonról, a Jobbik újdonsült elnökéről, Index.hu, július 5.)

Akik totális hatalomra törnek, azoknak ma is a tulajdon nélküli, önértékelési képességüktől és önbecsülésüktől megfosztott, kulturálisan lefelé nivellált tömeg az eszményük. (Kövér László Fidesz-politikus, Mandiner.hu, július 5.)

Ha megfelelő fülbevalót hordasz, mostanság nem pusztán főispán, de köztársasági elnök is lehetsz. (Hegyi Iván újságíró Novák Katalinról, Népszava, július 5.)

Az inflációt egyharmad részben a nemzetközi hatások okozzák, kétharmad részben a magyar kormány elhibázott gazdaságpolitikája. (Békesi László volt pénzügyminiszter, Klubrádió, július 5.)

Magyarország lényegében a szégyenpadon ül. (Fodor Gábor volt Fidesz-politikus az Európai Unióról, ATV, július 6.)

A harsánysággal lehet átütni az ingerküszöböt. (Németh S. Szilárd, a Spirit FM-et működtető egyesület elnöke a Puzsér-jelenségről, Index.hu, július 6.)

Orbán mindig olyan karakternek öltözött, ami a leginkább szolgálja a politikai érdekeit. (Virág Zsófia divattervező, Telex.hu, július 7.)

Az ellenzék nincs jelen a magyar társadalomban. (Ujhelyi István szocialista politikus, Magyar Narancs, július 7.)

Az MSZP a mobilakkumulátor, amelyre mindenki rádug. (Ceglédi Zoltán politológus az ellenzéki pártokról, Jelen.media.hu, július 8.)

A demokrácia lehet kereszténydemokrata, lehet szociáldemokrata, lehet liberális, lehet illiberális, lehet népi, lehet sokféle. (Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, a román kormány miniszterelnök-helyettese, Transtelex.ro, július 8.)

A nemzeti szégyen kormánya. (Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, Klubrádió, július 8.)

Bayer Zsolt, a Fidesz Goebbels-nagydíjas véleménypribékje. (Puzsér Róbert publicista, Magyar Hang, július 8.)

Ellenfél nélkül nincs meccs. (Kukorelly Endre író, Mandiner.hu, július 9.)

Azért próbálom híresztelni, hogy magyar vagyok. (Hanga Ádám kosárlabdázó, a Real Madrid játékosa, Telex.hu, július 9.)

Az ima úgy hat, mint a vízpára. (Csókay András idegsebész, Magyar Hírlap, július 9.)

Évtizede rutinosan haldokló szocialisták. (Tömpe István közgazdász, Népszava, július 9.)

Nagyobb hangsúlyt adtam az „M” betűnek a párt nevében. (Mesterházy Attila volt MSZP-elnök a Magyar Szocialista Pártról, Mandiner.hu, július 10.)

komment
süti beállítások módosítása