Médianapló

Médianapló - Schmidt Mária: "Putyin épp most iratkozik ki Európából"

2022. május 22. 15:32 - Zöldi László

 A legutóbbi napokban Orbán Viktor megúszott egy lövöldözést, Pintér Sándor nem gyógyított, Karácsony Gergely visszakozott, Márki-Zay Péter pártoskodott, Bödőcs Tibor pedig gyurcsányozott. Lefülelt mondatok.

 

Magyarország szereti a diktátorait. (Fleck Zoltán alkotmányjogász, Mozgó Világ, 2022/5.)

Negyven évig tartott az előző átkos. (Föld S. Péter újságíró, Facebook.com, május 15.)

Nincs pezsdítőbb annál, mint amikor rálőnek az emberre, és nem találják el. (Orbán Viktor miniszterelnök, Hír TV, május 16.)

Létrehozzuk a civilek pártját. (Márki-Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Facebook.com, május 16.)

Kinek hiányzik még egy kapitalista, keresztény párt a palettáról?  (Pintér Bence újságíró, Azonnali.hu, május 17.)

Gyurcsány nem bocsátja meg Karácsonynak, hogy előretolta MZP-t, és elkaszálta Dobrev Klárát. (Kárpáti Iván újságíró, Klubrádió, május 17.)

Az én miniszterelnök-jelöltségem elég kényszeredett volt. (Karácsony Gergely Párbeszéd-politikus, Válaszonline.hu, május 18.)

Az ellenzéki Titanicon ma már csak a DK és a Jobbik feje látszik ki a vízből, a többiek hollétét a buborékok jelzik. (Pilhál Tamás újságíró, Magyar Nemzet Online, május 18.)

Ezek túlélő üzemmódban vannak. (Schiffer András volt LMP-politikus az ellenzéki pártokról, Demokrata, május 18.)

Nem kívánunk gyógyítani. (Pintér Sándor egészségügyért is felelős belügyminiszter, Telex.hu, május 18.)

A polgári engedetlenség tiltakozás, amihez nem kérik előre a rendőrök engedélyét. (Szénási Sándor műsorvezető, Klubrádió, május 18.)

Hazánkra a legnagyobb biztonsági kockázatot Magyarország kormánya jelenti. (Szűcs Róbert Gábor volt diplomata, Facebook.com, május 18.)

Külön minisztere van a Miniszterelnökségnek és a Miniszterelnöki Kabinetirodának is, csak az oktatásnak és az egészségügynek nincs. (Tóta W. Árpád publicista, hvg.hu, május 19.)

Ahhoz nagyon rosszul kellene a Fidesznek kormányoznia, hogy mostanában kormányváltás legyen. (Szabó Andrea politológus, 168 Óra, május 19.)

Egy egészen pirinyót bizony a mi melónk is ott van az újabb kétharmadban. (Trombitás Kristóf, a megszüntetett Pesti TV műsorvezetője, Facebook.com, május 19.)

Inkább voltak és lesznek az ellenzék ellenzéke, mint a kormányé. (Hunyadi Bulcsú politológus a Mi Hazánk Mozgalomról, Magyar Narancs, május 19.)

A Le kell menni vidékre! helyett jelen kéne lenni a helyi közösségekben. (Berg Dániel Momentum-politikus, ATV, május 19.)

A politikában szívhez kapni úgyszólván munkaköri kötelesség. (Parti Nagy Lajos író, Magyar Hang, május 20.)

Putyin épp most iratkozik ki Európából. (Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója, Mandiner.hu, május 20.)

Ha ma este lépnék fel, akkor többet beszélnék Feriről - mint a rendszer fenntartójáról. (Bödőcs Tibor humorista, Népszava, május 21.)

Létrejött a masszívan Fidesz-barát vidék, és a masszívan ellenzéki Budapest. (Bozóki András szociológus, volt kulturális miniszter, hvg.hu, május 21.)

komment
süti beállítások módosítása