Médianapló

Médianapló - A választásról: "Utólag most is minden előre látható volt"

2022. május 01. 16:02 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor megvédett, Molnár Zsolt szorzott, Ujhelyi István átnevezett, Kunhalmi Ágnes optimalizált, Cseh Katalin nyugdíjasozott, Széll Bernadett pedig búcsúzott. Lefülelt mondatok.

 

A megújulással csúsztak vagy tíz-tizenkét évet. (Holoda Attila energetikai szakértő a szocialistákról, ATV, április 25.)

Divat a megújulás. (Csintalan Sándor volt szocialista politikus, Heti TV, április 26.)

Egy szűk rétegre optimalizáltuk a kampányunkat. (Kunhalmi Ágnes szocialista politikus, Azonnali.hu, április 26.)

Egyetlen programpontunk sem volt lefordítva a nép nyelvére. (Gőgös Zoltán szocialista politikus, 24.hu, április 26.)

A Fidesz munkásbarátibb, szociáldemokratább, mint az MSZP. (Bálint Botond újságíró, Pesti TV, április 26.)

Jobb kampánnyal, ügyesebb jelölttel legfeljebb a bukás mértéke lett volna kisebb. (Stumpf András újságíró, Válaszonline.hu, április 26.)

Ekkora győzelem után eljött a gesztusok ideje. (Bencsik Gábor újságíró a Fideszről, Telex.hu, április 26.)

A kormány ellenőrzi az ellenzéket, és nem az ellenzék a kormányt. (Széll Bernadett búcsúzó országgyűlési képviselő, Facebook.com, április 27.)

Semmit se engedj el, ami erőforrás! (Jámbor András újdonsült ellenzéki országgyűlési képviselő, 444.hu, április 27.)

Az ellenzék amatőrök gyülekezete. (Szanyi Tibor volt szocialista politikus, Mandiner.hu, április 28.)

A magyar emberek nem akartak most kormányt váltani. (Udvarhelyi Tessza civil aktivista, Magyar Narancs, április 28.)

Az idő a kormányzásban nem a tekintély megszerzéséhez kell, hanem a politikai hatás eléréséhez. (Lakatos Júlia politológus, 168 Óra, április 28.)

A legutóbbi évek alatt a nyugdíjasok megszokták, hogy rosszul élnek. (Cseh Katalin Momentum-politikus, ATV, április 28.)

Olyan kormányt fogok alakítani, amely összességében és tagjaiban külön-külön is képes arra, hogy megvédje Magyarországot az előttünk álló veszélyes évtizedben is. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterenök.hu, április 29.)

A Fidesz a következő választást is a nyomor fenntartásával szeretné megnyerni. (Lakatos Béla romapolitikus, Népszava, április 29.)

Utólag most is minden előre látható volt. (Lányi András publicista a választási eredmény értelmezéseiről, Magyar Hang, április 29.)

A balul végződött színpadi próbálkozás alulmúlhatatlan záróképe volt a „kapitány”, s mögötte népes családja. (Tamás Ervin újságíró, Jelen-media.hu, április 30.)

A pártvezetők többsége magára hagyta a miniszterelnök-jelöltet az eredményvárón, amivel az egész összefogást elárulták. Pontosabban: feltárták, hogy mese volt. (Forgács Iván tévékritikus, Népszava, április 30.)

A kétszer kettő lehet négy akkor is, ha Orbán Viktor mondja. (Molnár Zsolt szocialista politikus, Mandiner.hu, május 1.)

Nevezzük át a pártot Esély - Magyar Szociáldemokraták Pártközössége névre! (Ujhelyi István szocialista politikus a Magyar Szocialista Pártról, Facebook.com, május 1.)

A szélesen és mélyen értelmezett kultúra az állam gyökérzete. (Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, Magyar Nemzet Online, május 1.)

komment
süti beállítások módosítása