Médianapló

Médianapló - Ujhelyi István: "Elhervadt a szegfű"

2022. április 24. 15:21 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Lázár János márkizayzott, Hadházy Ákos orbánozott, Ungár Péter törpézett, Medgyessy Péter ijesztett, Vona Gábor pedig uniózott. Lefülelt mondatok.

  

Egymástól féltünk minden morzsát, minden falatot. (Parászka Boróka publicista, Mozgó Világ, 2022/4.)

Bekerült a köztudatba egy kemény kijelentés, hogy a jobboldalon is mindenki tudja: a közszolgálati televízió politikailag elfogult. (Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke Bencsik Gábor megjegyzéséről, HírKlikk.hu, április 17.)

A Fidesz-KDNP-nek nemcsak parlamenti, hanem társadalmi többsége is van. (Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, Magyar Nemzet Online, április 17.)

Nagyon elavult anyagot tanítunk, nem gyereket. (Simkó Edit általános iskolai tanár, Klubrádió, április 18.)

A magyar nyilvánosság rég volt ennyire sokszínű, mint most. (Dömötör Csaba miniszterelnökségi államtitkár, Azonnali.hu, április 19.) 

Ennek a hat pártnak kilenc elnöke és egy miniszterelnök-jelöltje volt. A másik oldalnak egy. (Závecz Tibor szociológus, ATV, április 19.)

Akik hajtják az ellenzéki mókuskereket, eszük ágában sincs kiszállni. (Török Gábor politológus, Magyar Hang, április 19.)

Ez egy kitartott ellenzék. (Hont András publicista, ATV, április 20.)

Magyarországon most egy ideig szünetel a demokrácia. (Föld S. Péter újságíró, Újnépszabadsság.com, április 20.)

Az uniós parlament a magyar belpolitika luxustemetője. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus, Index.hu, április 20.)

Jelenleg légből kapom a híreket. (Balla D. Károly költő, Facebook.com, április 20.)

Egy jó politikus soha nem gondolhatja választás előtt, hogy nyeregben van. (László Csaba volt pénzügyminiszter, Magyar Narancs, április 21.)

A Fidesz és a kormány meg volt ijedve az ellenzéki összefogástól. Ezért kezdett osztogatni. (Medgyessy Péter volt miniszterelnök, Klubrádió, április 21.)

Jobban kell szeretni a városunkat és a hazánkat, mint amennyire egymást utáljuk. (Lázár János Fidesz-politikus Márki-Zay Péterről, Blikk.hu, április 21.)

Várunk a koleszterinre. (Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Mandiner.hu, április 21.)

Mondjuk ki, a törpéből a kicsi is jó. (Ungár Péter LMP-politikus, Magyar Hang, április 22.)

A hagyományos médiának annyi, még a Tilos Rádió is tilos. (Haraszti Miklós liberális médiapolitikus, Jelen.media.hu, április 22.)

Olyasmi lehet náluk dolgozni, mint szamizdatot írni a 80-as évek Budapestjén, vagy független lapot manapság. (Szele Tamás újságíró egy Rigába száműzött orosz újságról, Forgókínpad.blog, április 22.)

Putyin és Orbán kicsit olyanok, mint sakktáblán a gyalogok: csak előre tudnak menni. (Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértő, Népszava, április 23.)

A szakmai alapon dolgozó újságírók minden hatalommal szemben kritikusak. (Horváth-Kovács Szilárd újságíró, Telex.hu, április 23.)

Elhervadt a szegfű. (Ujhelyi István szocialista politikus, Facebook.com, április 24.)

 

komment
süti beállítások módosítása