Médianapló

Médianapló - "Ez nem választás volt, hanem kivégzés"

2022. április 17. 17:09 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Márki-Zay Péter orbánozott, Lázár János márkizayzott, Karácsony Gergely hiányolt, Schiffer András pedig baloldalozott. Lefülelt mondatok.

 

A Megváltó megint nem jött el. (Vásárhelyi Mária szociológus, Facebook.com, április 10.)

Amerikai befektetéssel magyar baloldalt biztos, hogy nem lehet csinálni. (Schiffer András volt LMP-politikus, InfoRádió, április 11.)

A vidék jobban érti Budapestet, mint Budapest a vidéket. (Galló Béla politológus, Magyar Rádió, április 11.)

Mostanra a csapból is államháztartási hiány csöpög. (Balázs Zsuzsanna újságíró, Qubit.hu, április 11.)

A költészet szirénapróba az életünkben. (Erdős Virág költő, Klubrádió, április 11.)

Az ellenzék gyakorlatilag fővárosi nagypárttá vált. (Lánczi Tamás politológus, Pesti TV, április 12.)

A magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan. (Bencsik Gábor újságíró, Facebook.com, április 12.)

Amúgy rendszeresen elő szokott állni a hivatalos propaganda-üzenetekben foglaltaktól többé-kevésbé eltérő véleményekkel. (Gazda Albert újságíró Bencsik Gáborról, 444.hu, április 13.)

Nem az összefogás, hanem annak hiánya okozta a vereséget. (Karácsony Gergely Párbeszéd-politikus, budapesti főpolgármester, Telex.hu, április 13.)

Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc nem akart nyerni Márki-Zaynak. (Gergely Márton újságíró, ATV, április 13.)

Könnyebb elmagyarázni, mint megérteni. (Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogász a választási eredményről, 168 Óra, április 14.)

Nem volt kormányváltó hangulat. Az embereknek jó, ami van. (Czeglédy Csaba szombathelyi DK-politikus, vesztes ellenzéki képviselőjelölt, Klubrádió, április 14.)

Nem üti meg a hatalomgyakorlás azt a mértéket, ami miatt muszáj lenne lázadni. (Kovách Imre szociológus, Magyar Narancs, április 14.)

Az ellenzék néhány hordószónoka nagy elánnal csépeli egymást. (Batka Zoltán újságíró, Népszava, április 14.)

Orbánnak kell választania, hogy Rákosi- vagy Kádár-féle egypártrendszert épít-e. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, SzabadEurópa.hu, április 14.)

Vásárhely még mindig Márki-Zay kampányirodájaként működik. (Lázár János hódmezővásárhelyi Fidesz-politikus, Rádió 7, április 14.)

12 éve vagyok polgármester egy Somogy megyei településen, ahol azóta ellenzéki politikus nem járt. (Prukner Gábor kaposmérői polgármester, Magyar Hang, április 15.)

Eljön a pillanat, amikor a külföldi otthontalanság nem lesz akadály, hogy azzal megszüntethető az itthoni. (Hodász András jutuber lelkipásztor, Válaszonline.hu, április 15.)

Orbán Viktor végleg bebizonyította, hogy egy bunkó. (Forgács Iván tévékritikus Zelenszkij ukrán államelnök ellenséggé nyilvánításáról, Népszava, április 16.)

A Fidesz-KDNP-nek nemcsak parlamenti, hanem társadalmi többsége is van. (Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, Magyar Nemzet Online, április 17.)

Ez nem választás volt, hanem kivégzés. (Bruck András író, Facebook.com, április 17.)

 

komment
süti beállítások módosítása