Médianapló

Médianapló - Kukorelly Endre: "Minden politika, ami nem magánügy"

2022. február 27. 15:53 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor tájékoztatott, Semjén Zsolt gyerekezett, Lázár János keresgélt, Gyurcsány Ferenc putyinozott, Vona Gábor rádiózott, Róna Péter pedig védekezett. Lefülelt mondatok.

 

Magyarországon sokan vidáman lubickolnak a vesztesek komfortos fürdőmedencéjében. (Végel László újvidéki író, Mozgó Világ, 2022/2.)

Küldetéses embernek tűnik. (Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója Márki-Zay Péterről, Hír TV, február 20.)

Voltam a Külügyben, az is egy színház. (Márton András színész és diplomata, Klubrádió, február 20.)

Két év alatt az emberek besavanyodtak. (Konrád Tibor kisbácsi önkormányzati képviselő, Magyar Rádió, február 21.)

Elfogytak lehetőségeink a plurális megszólalásra. (Gáspárik Attila marosvásárhelyi színigazgató, Jelen.media.hu, február 21.)

Nem akarják a görbe tükröt látni. (Szaniszló Sándor DK-politikus a hatalmon lévőkről, ATV, február 21.)

Az oroszok visszaveszik azt, ami jog és igazság szerint is az övék. (Pilhál Tamás újságíró, PilhálMűvek.blog, február 22.)

Minden politika, ami nem magánügy. (Kukorelly Endre író, ATV, február 23.)

A tőkebarát baloldal kóklernek, hozzá nem értőnek kiáltott ki. (Róna Péter, az ellenzéki pártok köztársasági elnökjelöltje, 168 Óra, február 24.)

A két kiló igazságát általában belecsomagolja két mázsa sértett képzelgésbe. (Székely Csaba drámaíró Vidnyánszky Attiláról, Magyar Narancs, február 24.)

Akármiből csinálnak bármit. (Dévényi István újságíró a kormányzati karaktergyilkosságokról, Magyar Hang, február 25.)

A lájkokat akarják szavazatokra váltani április 3-án. (Sitkei Levente újságíró a fészbukozó ellenzéki politikusokról, Magyar Nemzet Online, február 25.)

Megállapítható, hogy Oroszország agressziót követett el Ukrajna ellen. (Kósa Lajos Fidesz-politikus, az országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke, Hajdú Online, február 25.)

Nem kell barátkozni egy agresszorral. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus Putyinról és Orbánról, ATV, február 25.)

Az újra leereszkedő vasfüggöny csikorgását halljuk. (Lányi András publicista, Válaszonline.hu, február 25.)

Talán az sem véletlen, hogy a rádióban még soha nem hallottam annyit bakizni a hírolvasókat, mint az elmúlt napokban. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus, Index.hu, február 25.)

Annak adjanak hitelt, amit mondunk! (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, február 26.)

A magánéletében minden honfitársunk azt csinál, amit akar, de a gyerekeink védelmében mindenfajta szexuális propagandát megakadályozunk. (Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Borsod Online, február 26.)

Nincs sok keresnivalóm a politikában, ha Hódmezővásárhelyen nem nyerem el a választók bizalmát. (Lázár János volt kancelláriaminiszter, Privátbankár.hu, február 26.)

Az ellenzék alkalmasságát kellene hihetővé tenni. (Békesi László volt pénzügyminiszter, Facebook.com, február 26.)

Minél képzettebb valaki, annál kevésbé kedveli a rendszert. (Lengyel László politológus, Népszava, február 26.)

komment
süti beállítások módosítása