Médianapló

Médianapló - Bangóné fejei

2022. január 24. 10:20 - Zöldi László

Most mindenki elhatárolódik tőle. Pártja tegnap rendkívüli elnökségi ülést tartott, és kizárta a soraiból. A hajdani pártelnök is fölírta a fészbukos üzenőfalára, hogy „B. Ildikó azonnal repült a pártból és a listáról.” Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szintén üdvözölte a döntést. Az egyik publicista pedig megjegyezte a világhálón, hogy „Az MSZP, illetve az ellenzék elveszített egy beszélő fejet, de a gyors reagálással csorbítja az ügy élét.”

Valaki azt is megfogalmazta, hogy Bangóné Borbély Ildikó a legkevésbé a fejéről tehet. Azt a tévés fodrászok varázsolták sokfélévé, arcára a tévés kozmetikusok helyeztek kenceficéket. Azt már én fűzöm hozzá, hogy a képernyőn a ruhája meg a cipője is látszott. Ha rosszmájú volnék, azt írnám, hogy a honanya milliós jövedelméből telt a Rothschild- vagy a Zoób-szalonra. De tudom, hogy vannak helyek a Parlament közelében, például a Pozsonyi úton, ahol bécsi konfekcióból megfizethető áron lehet öltözködni. Az egykori óvónő, aki most diploma-botrányba keveredett, simán fenntarthatta a látszatot. A megszólalásig hasonlított is egy decens úriasszonyhoz.  

Abban a közegben mozgott, ahol mindkét politikai oldalon lehet plagizálni, szakdolgozatot elveszíteni, diplomát füllenteni, vagyoni helyzetet hamisítani. Ő miért ne engedhetné meg magának? Vannak ugyan különböző, például nemzetbiztonsági vizsgálatot, amelyekből kiderül az igazság, ezek azonban nem föltétlenül a nyilvánosság számára készülnek. Inkább arra, hogy az épp hatalmon lévők kínos helyzeteket teremthessenek a hatalomba igyekvőknek. Bangóné időzített bomba volt, ezt a legutóbbi években többször is megírtam a Médianaplóban. Most csupán jelzem, hogy két napja jutott el az összes megyei napilap címoldalára. 260 ezer példányban, az online kiadások olvasóival együtt mintegy másfél millió ember értesülhetett a diplomás ügyéről.

A tőle megszabadult párt vezetése állítja, ám egyetlen politikusa sem állíthatja, hogy nem tudtak a tanügyi állapotáról. Holott debreceni párttársa, Pallás György már 2019. május 5-én nyilvánosságra hozta, hogy Bangóné „Diplomája olyan, mint Columbo felesége, még soha senki nem látta.” A nyilvánosságból frissiben eltávolított közéleti személyiség azzal vigasztalódhat, hogy 2014-től 2022 elejéig minden frizurát, kozmetikumot és ruhakölteményt kipróbálhatott, amelyekhez a fővárosi parlament közelében, viszonylag olcsón hozzájuthatott. Lesz miről mesélnie otthon, Kabán a nyugdíjasok klubjában.      

 

  Tíz mondat Bangóné Borbély Ildikóról

 

/”Képviselőkbe folytani a szót illendő?” (Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes szocialista országgyűlési képviselők, Hír TV, 2019. február 18.)/ Gondolom, rögtönzött akció volt, senki sem nézte meg rendesen. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, 2019. február 19.)

Bangónének nem ez az első olyan mozzanata, ami bizonyítja, hogy alkalmatlan képviselőnek. (Jámbor András publicista, jelenleg közös ellenzéki képviselőjelölt, Mérce.hu, 2019. április 26.)

Bangóné az ellenzéki butaság, alkalmatlanság, szerencsétlenkedés reklámarca. (Pilhál Tamás újságíró, PestiSrácok.hu, 2019. április 28.)

Bangóné Borbély Ildikó a Magyar Szocialista Párt tagja, a magyar országgyűlési képviselőcsoport tagja és frakcióvezető-helyettese, és az is marad. (Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, Facebook.com, 2019. április 29.)

Magánemberként, a közéleten immár kívül, mindenki a legjobbat fogja kívánni önnek, ha végre csöndben marad. (Tamás Gáspár Miklós filozófus, hvg.hu, 2019. április 29.)

A szocialista politikusok nem vették észre, vagy nem akarták észrevenni, hogy időzített bomba. Ha nem állítják le, a választási kampányban fel is robban. (Zöldi László újságíró, Index.hu, 2019. április 30.)

Ha a szemetelés szinonimájává válhatott a ráhelezés, az ostoba prolizásé simán lehet a bangónézás. (György Zsombor újságíró, Magyar Hang, 2019. május 3.)

Akinek vaj van a fején, legalább ne emlegessen patkányokat. (Szűcs Gábor Róbert volt diplomata, Facebook.com, 2022. január 23.)

Diplomát hazudni csalás. (Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Facebook.com, 2022. január 23.)

B. Ildikó azonnal repült a pártból és a listáról. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, 2022. január 23.)

komment
süti beállítások módosítása