Médianapló

Médianapló - "Áder falazott a kormánynak"

2022. január 02. 17:39 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Novák Katalin minősített, Gyurcsány Ferenc vétett, Békesi László féltett, Jakab Péter büntetett, Kuncze Gábor pedig völnerezett. Lefülelt mondatok.

 

Pártpolitikusok minősítenek pártpolitikusnak. (Novák Katalin, a Fidesz köztársasági elnökjelöltje, Index.hu, december 27.)

Köztársasági elnő. (Pápai Gábor karikaturista Novák Katalinról, Apápai.blog, december 27.)

Nem az a probléma, hogy Novák Katalin nő, hanem hogy néhány hónapja még orbánviktoros fülbevalót hordott. (Szelényi Zoltán szocialista politikus, ATV, december 27.)

Van, akit nem leváltani kell, hanem lecsukni. (Jakab Péter Jobbik-politikus, Mfor.hu, december 27.)

Az ellenzék csapatai valóban harcban állnak, ám momentán nem a legyőzendő ellenséggel, hanem többnyire egymással csatáznak. (Békesi László volt pénzügyminiszter, Facebook.com, december 27.)

Ha az országot nem is lehet megmenteni a Fidesztől, a kétharmadot meg kell akadályozni. (Székely Sándor ISZOM-politikus, SzabadazÁ.blog, december 27.)

Itt sokaknak megváltó kell, nem tisztességes, elszámoltatható „jószágigazgató”. (Kaltenbach Jenő volt ombudsman, Újnépszabadság.com, december 28.)

A pandémia alatt mi, zenészek voltunk az elsők, akik elvesztették a munkájukat, és az utolsók, akik visszaszerezték. (Pásztor Anna énekesnő, Népszava, december 28.)

Kapás van - jelentették a lehallgató tisztek. (Trunkó Barna humorista Áder Jánosról, Hócipő, december 29.)

Annyira fölerősödtek az ellentétek, hogy nem lehet túlságosan optimista az ellenzék. (Hann Endre szociológus, Klikk TV, december 29.)

Márki-Zay egyedül kampányol, az ellenzék sehol. (Kardos András filozófus, Facebook.com, december 29.)

Baloldali szempontból csak baj van vele. (Szijjártó Imre rendszerkritikus aktivista Márki-Zay Péterről, Mérce.hu, december 30.)

Időnként mi is elvétettük, elvétjük. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, Facebook.com, december 30.)

Egy kormánytagot évek óta, folyamatosan megvesztegettek. (Kuncze Gábor liberális politikus a Völner-ügyről, ATV, december 30.)

Az ellenzék a Fidesz legfeljebb kétharmados többségét tudja megakadályozni, de hatalomban maradását nem. (Nagy Attila Tibor politológus, Magyar Hang, december 31.)

Egy politikai párt vallásos híve azt is elhiszi, amit saját szeme, tapasztalata cáfol. (Almási Miklós filozófus, Népszava, december 31.)

Vidékre, kisvárosokba és falvakba semmi sem jut el abból, amit ők, Orbánék nem akarnak. (Kőrössi P. József író, Facebook.com, december 31.)

Kellér Dezső mondta, hogy a kabaré az öreg zsidók és a fiatal árja lányok műfaja. (Kalmár Tibor rendező, HírKlikk.hu, december 31.)

Áder falazott a kormánynak. (Kabai Domokos Lajos újságíró, Bekiáltás.blog, január 1.)

Egyelőre minden kutatás azt mutatja, hogy marad a Fidesz-KDNP kormányzat, csak az arány kétséges. (Palóc André, a Századvég Intézet vezető elemzője, M1, január 1.)

Az a baj MZP-vel, hogy kimondja azt, amit mindenki tud, de senki nem mond ki. (Andor Mihály szociológus, Facebook.com, január 2.)

komment
süti beállítások módosítása