Médianapló

Médianapló - Gattyán a legintimebb résre alapozza a politikáját?

2021. december 07. 09:40 - Zöldi László

A nyilvánosság fórumain felbukkant egy magyar dollármilliárdos. Gattyán György háromszáz valahány milliárd forintra rúgó vagyona körülbelül megfelel egymilliárd dollárnak. Ez Amerikában nem kiugró keresmény, mégis befogadták az úgynevezett jobb társaságba. Azt méltányolják benne, hogy rést talált a piacon. A rés mibenlétét nem firtatták. Mi prűdebbek vagyunk. Nehezebben bocsátjuk meg, hogy a nők legintimebb testrés(z)e.

E bejegyzés utáni összeállításból kiderül, hogy a hazai értelmezők közül a legtöbben épp ezt róják föl a magyarságát hirtelen meglelő milliárdosnak. A legszellemesebb egy karikaturista, aki nemes egyszerűséggel Gatyafinak nevezte Gattyán Györgyöt. A legdurvább pedig egy publicista, aki nemtelen egyszerűséggel lestricizte. Ennek ellenére az utóbbi bizonyult a legóvatosabbnak. A politikusnak készülő honfitársunk törekvését nem sorolta be azonnal pártpolitikai összefüggésekbe. Hátha mégis új színt hoz a közéletbe.

A kivárók kisebbségéhez tartozom, elvégre a mutatós hölgyek webkamerák előtt gyakorolják a kenyérkereső foglalkozásukat, egy ősi mesterség digitális változatát. Leleményes alkalmazójuk arra hivatkozik, hogy ő tulajdonképpen felgyorsítaná hazánk digitalizálását. Ezzel magyarázható, hogy a fél ország érdekeit akarja képviselni. Ebben van ésszerűség, hisz’ az Orbán-kormány országlása idején a tervezett netadó váltotta ki a legtömegesebb tiltakozást. A hatalom lemondott a világháló megsarcolásáról.

Orbánék azzal nyerték meg a ’18-as választást, hogy visszafogták azt a fránya digitalizációt. Nem terjesztették ki a kistelepülésekre, ennek folytán a falvak népe szinte kizárólag a Magyar Rádió és a Magyar Televízió műsoraiból, valamint a hatalomnak szintén alávetett megyei lapokból tájékozódott. Nem azt állítom persze, hogy Orbán Viktor ezzel nyerte meg a legutóbbi országgyűlési választást. Csupán azt, hogy a digitalizáció visszafogásával tett szert az újabb kétharmadra, mellyel majd” mindent megtehetett, amihez kedve szottyant. Már 2018-ban kifejtettem a Médianaplóban, hogy ez volt az utolsó alkalom, amidőn a gyakorlatilag ellenőrizhetetlen online sajtó nem jutott el a szegény és kevésbé iskolázott választópolgárokhoz.

Azóta a koronavírus-járvány és a karantén napi témává változtatta az online életformát. Aki a digitalizációt tűzi a zászlajára, annak talán érdemes megbocsátani, hogy a rá való pénzt a legintimebb piaci rés mutogatásával szerezte meg.

 

Tíz mondat Gattyán Györgyről

 

A pornóból szerzett tőkével igyekszik politikai karrierjét beindítani. (Bakó Júlia blogger, mp.hu, 2021. november 16.)

Aki az előválasztás után jelentkezik különösebb legitimitás és múlt nélkül, az óhatatlan, hogy az ellenzéki szavazók megosztására törekszik. (Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltje, RTL Klub, 2021. november 24.)

Mi volna, ha olyan embert választanánk miniszterelnöknek, aki a 300 milliárd forintnyi magánvagyonából megengedi magának azt a fényűzést, hogy nem lop? (Zöldi László újságíró, Blog.hu, 2021. november 28.)

Magyarország legnagyobb, lányokat futtató vállalkozója. (Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Facebook.com, 2021. december 2.)

Akármit akar is Gattyán, az legalább világos, hogy miből van a vagyona. (Krusovszky Dénes író, Magyar Narancs, 2021. december 2.)

Hirtelen az egyik kormányzati óriásplakát helyén Gattyán György hirdetése tűnt fel. Vajon hogyan tudta ezt elintézni? (Czeglédy Csaba szombathelyi DK-politikus, Facebook.com, 2021. december 2.)

A stabil kormány és a felállt ellenzék közé bármilyen svunggal megjelenni nem ellenzéki, hanem hatalmi érdeknek számít. (Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogász, 168 Óra, 2021. december 2.)

Magyarország leggazdagabb és legbefolyásosabb stricije. (Puzsér Róbert publicista, Magyar Hang, 2021. december 3.)

Szexbizniszből a politikába: Gatyafi. (Halász Géza karikaturista, Facebook.com, 2021. december 3.)

A Fidesz számára nem kedvező kétosztatúságot próbálja megváltoztatni? (Bita Dániel újságíró, 24.hu, 2021. december 3.)

komment
süti beállítások módosítása