Médianapló

Médianapló - Lendvai: A "dossziék háborúja" sehová sem vezet

2021. december 05. 18:02 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor választott, Kósa Lajos debrecenezett, Medgyessy Péter visszafogott, Gyurcsány Ferenc karácsonyozott, Bajnai Gordon tompult, Márki-Zay Péter lázározott, Tölgyessy Péter pedig szelet fújt. Lefülelt mondatok.

 

Jobbára konszolidált demokráciákban dolgozom, eltompultak a vészjelző reflexeim. (Bajnai Gordon volt miniszterelnök az ún. Városháza-ügyben játszott szerepéről, 24.hu, november 29.)

Amikor sietős, van, aki a buszsávot használja, és van, aki az ereszcsatornát. (Sándor Erzsi író Karácsony Gergelyről és Szájer Józsefről, Facebook.com, november 29.)

Szükség van kormányváltásra, de nem kell mindent kidobni, amit a Fidesz csinált. (Medgyessy Péter volt miniszterelnök, ATV, november 29.)

A különvélemény gyöngít. (Haraszti Miklós liberális médiapolitikus a választási szövetségbe tömörült ellenzéki pártokról, Klubrádió, november 29.)

Az ellenzéki oldal vezetői utoljára október 23-án álltak ki közösen a nyilvánosság elé. (Magyari Péter-Szily László újságírók, 444.hu, november 30.)

Nincs sok szabadon csellengő százalék. (Pulai András szociológus a Gattyán-párt választási esélyeiről, Index.hu, november 30.)

Azt gondolom, hogy jövőre az ellenzéknek kétharmada lesz. (Szabó Tímea Párbeszéd-politikus, ATV, december 1.)

A tanyavilágban minden rendszert túlélt a mélyszegénység. (Bártfai Gergely újságíró, Népszava, december 1.)

Akármit akar is Gattyán, az legalább világos, hogy miből van a vagyona. (Krusovszky Dénes író, Magyar Narancs, december 2.)

A stabil kormány és a felállt ellenzék közé bármilyen svunggal megjelenni nem ellenzéki, hanem hatalmi érdeknek számít. (Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogász, 168 Óra, december 2.)

Van, amikor ott üt, ahol nem kellene, vagy ott enged, ahol ezzel az ellenfelének segít. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök Karácsony Gergelyről, Facebook.com, december 2.)

Egy választás arról szól, hogy mi lesz velünk. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, december 3.)

Az ellenzék nem vált egységesen cselekvő erővé. (Török Gábor politológus, Magyar Hang, december 3.)

A bukásra az ellenzéknek még nagyobb az esélye. (Stumpf András újságíró, ATV, december 3.)

Még nagyobb helyi esélyt látok Lázár János legyőzésére, mint az ellenzék győzelmére a Fidesz ellen. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Index.hu, december 3.)

A pornóból szerzett tőkével igyekszik politikai karrierjét beindítani. (Bakó Júlia blogger Gattyán Györgyről, Újnépszabadság.com, december 3.)

Szexbizniszből a politikába: Gatyafi. (Halász Géza karikaturista, Facebook.com, december 3.)

A kormány nemcsak ipari és oktatáspolitikai szempontból fogadta el, hogy Debrecen legyen a második „főváros”. (Kósa Lajos Fidesz-politikus, Hajdú Online, december 4.)

A „dossziék háborúja” sehová sem vezet, csak a politikától veszi el az emberek kedvét. (Lendvai Ildikó szocialista politikus a kölcsönös karaktergyilkosságokról, Népszava, december 4.)

Ma már semmi se áll távolabb tőlem, mint a politikusok világában elengedhetetlen egocentrizmus, hiúság, gyilkolási ösztön. (Bárdos András volt műsorvezető, hvg.hu, december 5.)

Ha a válság megoldódik, akkor mint a szél elfújódhat ez a berendezkedés. (Tölgyessy Péter alkotmányjogász, 444.hu, december 5.)

 

 

komment
süti beállítások módosítása