Médianapló

Médianapló - "Sok paragrafus megütheti a bokáját"

2021. október 17. 16:44 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor erősködött, Medgyessy Péter dobrevezett, Dobrev Klára vágyakozott, Márki-Zay Péter imádkozott, Vona Gábor betűzött, Hosszú Katinka pedig ismét úszott. Lefülelt mondatok.

 

Rohad a televény, amelyet az akarnok hozott létre. (Rab László újságíró az Orbán-rendszerről, VárosiKurír.hu, október 10.)

Egy pártelnök már ráment a dologra. (Somogyi Zoltán szociológus az előválasztásról és Fekete-Győr Andrásról, ATV, október 11.)

Már volt korszakuk. (Haraszti Miklós liberális médiapolitikus a Gyurcsány-házaspárról, 444.hu, október 11,)

Nem azonosítom őt teljesen a Gyurcsánnyal. (Medgyessy Péter volt miniszterelnök Dobrev Kláráról, Blikk.hu, október 11.)

A Fidesz azért tud gyurcsányozni, mert az ellenzék is gyurcsányozik. (Barna Zsuzsa újságíró, NyugatiFény.hu október 12.)

Márki-Zay Péter, a kis magyar Trump. (Czeglédy Csaba szombathelyi DK-politikus, Nyugat.hu, október 12.)

Márki-Zay: Orbán-rendszer Orbán nélkül. (Antal Attila politológus, ATV, október 12.)

Úgy tűnik, hogy a változás szekere már megfeneklett. (Marik Sándor újságíró az ellenzéki pártok együttműködéséről, Facebook.com, október 12.)

A hatalom az árulást szereti, nem az árulót. (Dávid Ferenc DK-politikus, HírKlikk.hu, október 13.)

Ez az ország baloldali politikára, egy baloldali politikusra vágyik. (Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje, ATV, október 14.)

A kétségek ma jóval nagyobbak, mint a bizonyosságok. (Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogász az előválasztásról, 168 Óra, október 14.)

Kövér László nem jogforrás - de ha megszólal, sok paragrafus megütheti a bokáját. (Bodnár Lajos újságíró, Népszava, október 14.)

Csúszott a víz a kezeim között. (Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó az újrakezdésről, Nemzeti Sport Online, október 14.)

Nyugat-Európában abból indulnak ki, hogy az erős vezetőből akár baj is lehet. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, október 15.)

Egyre többen vannak, akik nem akarnak választani az Orbán-klán és az Apró-klán között. (Puzsér Róbert publicista, HírKlikk.hu, október 15.)

Fogadja el minden kormány, hogy az én pénzem nálam van a legjobb helyen. (Seres László újságíró, Azonnali.hu, október 15.)

Az MSZP csütörtökön úgy határozott, hogy a nevéből elhagyja az S betűt. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus, Index.hu, október 15.)

MSZP-MZP, DK-DK. (Pápai Gábor karikaturista, Facebook.com, október 16.)

Az első forduló kipurgálta a vállalhatatlan jelölteket. (Nagy B. György újságíró az előválasztásról, Népszava, október 16.)

A bemelegítés sokkal nagyobbat szólt, mint bárki számított volna rá. (Plankó Gergő újságíró az előválasztásról, 444.hu, október 17.)

Ellenzéket váltottunk. (Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje ATV, október 17.)

 

komment
süti beállítások módosítása