Médianapló

Médianapló - Ungár Péterből lesz-e miniszterelnök Magyarországon?

2021. október 01. 09:07 - Zöldi László

Tegnap este hét előtt néhány perccel az ATV híradójában bemondatták szegény műsorvezetővel, hogy a szombathelyi előválasztáson vereséget szenvedett az LMP-politikus, aki úgy kommentálta a szomorú fejleményt, hogy „szépen küzdött a zavaros hátterével”. Ungár Péter nem ezt mondta. Így jellemezte önmagát a fészbukos üzenőfalán: „Azért szépen küzdött a zavaros hátterű buzi zsidó budai milliárdos.”

Érteni vélem a szerkesztőt, aki a politikai korrektség jegyében rövidítette meg a több jelzővel ellátott mondatot. De akkor is eltorzított egy eszmefuttatást, amelyben a közéleti szereplő ironikusan foglalja össze mindazt, amit a digitális kocsmatöltelékek írnak róla a világhálón. Ha valaki képes kigúnyolni önmagát is, és normális értelmiségiként viselkedik, vajon mi a fenét keres a megélhetési politikusok kedvenc időtöltésében, a közpénzek magánosításában?

Nem a pénzért lett politikus. A magyar országgyűlés legfiatalabb tagja több milliárd forintot örökölt az ingatlanügyletekkel foglalkozó apjától. Csakhogy a vagyon vállalkozásokban van, és azt olvastam, hogy a 30 éves Ungár Péter évente csupán 80 millió forintnyi készpénzt használhat föl. Ebből járt évek óta Szombathelyre, ahol portált alapított, beszélgetett a bennszülöttekkel, és megfordult a választókörzethez tartozó 11 faluban is. Hátrányban volt persze a helyi nyilvánosságba ágyazott ügyvéddel szemben, mégis túlzás az a megállapítás, miszerint „Czeglédy Csaba nyert, kiütve az LMP-s Ungár Pétert”. (Index.hu, 2021.09.30.) A DK-s ügyvédre 3837-en voksoltak, az LMP-s politikusra 3661-en. A 176 szavazatnyi különbség korántsem kiütésről árulkodik.

Ha már úgy alakult, hogy az előválasztási tapasztalatokkal gyarapodott LMP-politikus tehetős polgárcsaládba született, a milliárdjai megóvják attól, hogy korrumpálódjék. Edinburghi diplomája miatt kitűnően beszéli a nemzetközi érintkezés nyelvét, földrajz-tanárként van érzéke a geopolitikához és a környezetvédelemhez, ráadásul megismerte a vidéki Magyarországot is. Az anyja pedig egyszer már pártot ütött a választási vesztes Orbán Viktor ellen a Fideszben. Ungár Péter a családi kapcsolatai révén néhány év múlva megszelídítheti az orbátlanított ellenzéki pártot is.

Az a feltételezésem, hogy akkor leszünk az Európai Unió megbecsült tagja, ha a majdani egységkormánynak szociális érzékkel megáldott, gazdag, művelt, zöld, sőt üsse kő: zsidó és homoszexuális miniszterelnöke lesz. Egyetlen tippem van a személyére.       

 

Tíz mondat Ungár Pétertől

 

Pontosan tudom, hogy én egy rózsadombi gazdag úrifiú vagyok. (Index.hu, 2018. június 11.)

Mondjak bármit, a média egy része azonnal megvádol, hogy én vagyok Schmidt Mária náci fiacskája. (Népszava, 2018. szeptember 4.)

Balról egyértelműen jobboldalinak látszom. (Népszava, 2018. szeptember 4.)

Több etikai vizsgálat indult már ellenem, mint égen a csillag. (24.hu, 2018. október 13.)

Hőre kemény típus vagyok. (ATV, 2018. október 18.)

Igen, meleg vagyok. (24.hu, 2019. április 25.)

Anyám miatt már mindent leírtak rólam. (Index.hu, 2019. július 25.)

Én nem akarok egy ilyen fő buzi lenni. (Partizán, 2020. január 25.)

Alapvetően zsidó vagyok. (Neokohn.hu, 2021. április 8.)

Azért szépen küzdött a zavaros hátterű buzi zsidó budai milliárdos. (Facebook.com, 2021. szeptember 29.)

komment
süti beállítások módosítása