Médianapló

Médianapló - "A gazdag korrumpálódik, a szegény meg krumplipálódik"

2021. augusztus 15. 18:43 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor olimpiázott, Kövér László nemizett, Somogyi Zoltán kövérezett, Csintalan Sándor beágyazott, Simon András káslerezett, Puzsér Róbert pedig csikidámozott. Lefülelt mondatok.

 

Minél tökéletesebb lesz a világ műszakilag, annál kevésbé élhető emberileg. (Dalos György író, Mozgó Világ, 2021/7-8.)

Közeleg az idő, hogy újra hadat üzenjünk az USÁ-nak, ezt százévenként egyszer meg szoktuk tenni. (Rab László újságíró, VárosiKurír.hu, augusztus 8.)

Szerzett jogokat nem veszünk el. (Csárdi Antal LMP-politikus, ATV, augusztus 9.)

A 21. században az alávetésre és kifosztásra kiszemelt embertől még annak bizonyosságát is elveszik, hogy fiú-e vagy lány. (Kövér László Fidesz-politikus, Transindex.ro, augusztus 10.)

Tisztelt házelnök, ha nem tudja, akkor talán menjen ki a WC-be, és nézze meg. (Somogyi Zoltán szociológus, Facebook.com, augusztus 10.)

A mai Magyarországon kapitalizmus van, de sem általános jólét, sem jogállamiság nincs. (Kabai Domokos Lajos újságíró, Bekiáltás.blog, augusztus 10.)

A nézők nélküli versenyek hangulattalansága nyomasztó volt. (Bernau Péter sportújságíró a tokiói olimpiáról, Népszava, augusztus 10.)

A DK Orbánnal paktált le. (Cs. Kádár Péter hangmérnök Gyurcsány Ferenc és Kolompár Orbán egyezségéről, Facebook.com, augusztus 11.)

Kásler miniszter úr interjút adott egy kamerának a Facebookon. (Simon András műsorvezető, ATV, augusztus 12.)

Vízilovas. (Pilhál György újságíró Tüttő Kata szocialista politikusról, Magyar Nemzet Online, augusztus 12.)

A látvány-csapatsportok túlfinanszírozását a tokiói olimpia eredményei sem igazolták. (Szekeres István sportújságíró, Magyar Narancs, augusztus 12.)

Bár lehet, hogy mi már nem érjük meg, de lesz magyar olimpia. (Orbán Viktor miniszterelnök, Nemzeti Sport Online, augusztus 13.)

Orbán imádja a látnoki szerepet. (Mérő Vera civil aktivista, ATV, augusztus 13.)

A hatalmasok csak addig félelmetesek, amíg vannak, akik félnek tőlük. (Föld S. Péter újságíró, Facebook.com, augusztus 13.)

Kétségtelenül jelentős és egyedi alakja a magyar könnyűzenének, ezért az elhülyülése duplán fájdalmas. (Puzsér Róbert publicista Szikora Róbert zenészről, Magyar Hang, augusztus 13.)

Csöbörből vödörbe, az egyszemélyes kormányzásból az egyszemélyes kormányzásba kerültünk. (Pogátsa Zoltán közgazdász, Népszava, augusztus 14.)

Csak úgy, hasra ütéssel nem lehet akárkit lehallgatni. (Horváth József, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgató-helyettese, Délmagyarország, augusztus 14.)

Olyan országban élünk, ahol a Pegasus-ügy lényegében senkit sem érdekel. (Komlódi Gábor ügyvéd, ATV, augusztus 14.)

A gazdag korrumpálódik, a szegény meg krumplipálódik. (Kabai-Tóth Klára kommentelő, Facebook.com, augusztus 15.)

Beágyazott lett a NER. (Csintalan Sándor volt párt- és műsorvezető, HírKlikk.hu, augusztus 15.)

Ideje beszélnünk a huxitról. (Fricz Tamás politológus, Magyar Nemzet Online, augusztus 15.)

komment
süti beállítások módosítása