Médianapló

Médianapló - Szél Bernadett: "A fideszesek nem érzik a 21. századot"

2021. augusztus 01. 18:52 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Szijjártó Péter szakmázott, Matolcsy György agyalt, Balog Zoltán kerítésezett, Németh Zsolt kormányozott, az ellenzéki politikusok pedig nyaraltak. Lefülelt mondatok.

 

Én azon a véleményen voltam, hogy ne építsünk kerítést a határon. (Balog Zoltán volt emberi erőforrás miniszter, Népszava, július 26.)

A műveletlen embereket lényegesen könnyebb csőbe húzni, mint a tájékozottakat, olvasottakat. (Dippold Pál publicista, Magyar Hírlap Online, július 26.)

Az állam „vasba és betonba”, nem pedig képességekbe, intézményekbe és agyakba fektet. (Matolcsy György volt gazdasági miniszter, Magyar Nemzet Online, július 26.)

Sajnos a beton és acél országa lettünk. (Felcsúti Péter, a Bankszövetség volt elnöke, ATV, július 27.)

Csapkodják az asztalra a lapokat, emelik a téteket. Elkártyázzák az országot. (Kárpáti Iván újságíró, Klubrádió, július 27.)

A szakmájukból fakadóan 2010 óta senki nem hallgattak le Magyarországon. (Szijjártó Péter külügyminiszter, Portfólió.hu, július 27.)

A kormány tagjai forró krumpliként dobálják egymás közt a felelősséget. (Ceglédi Zoltán politológus a lehallgatási botrányról, Azonnali.hu, július 28.)

Az előválasztás talpon fog eldőlni. (Potocskáné Kőrösi Anita Jobbik-politikus az ellenzéki országjárásról, ATV, július 28.)

Szóltam is előre a szomszédunknak, ha Ildi szerda hajnalban visítozik, akkor nem ölöm, hanem épp olimpiát nyer a fiunk. (Milák Mihály vagyonőr, Index.hu, július 28.)

Lehet, hogy hosszú volt már neki a táv. (Hosszú István a lányáról, Bors Online, július 29.)

A versenyzés az, ami hiányzott a készülésből. (Hosszú Katinka úszónő, Index.hu, július 29.)

Annál kellemetlenebb dolgokról lehet beszélni, minél szórakoztatóbban csináljuk. (Csepella Olivér underground zenész, 168 Óra, július 29.)

Nyúzza a féket. (Böszörményi István kommentelő Varga Juditról, Facebook.com, július 29.)

A fideszesek nem érzik a 21. századot. (Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, ATV, július 29.)

Minden közvetett bizonyíték a magyar államra utal. (Pethő András újságíró a lehallgatási botrányról, Válaszonline.hu, július 29.)

A magyar kormány igenis vásárolt szárnyas lovat. (Fábián András publicista a Pegasus-botrányról, Újnépszabadság.com, július 30.)

Ameddig van olvasónk, nem túl lényeges kérdés, mennyire nehezíti meg életünket a kormány. (Lukács Csaba lapigazgató, Magyar Hang, július 30.)

Az esélye annak, hogy a jelenlegi kormány folytatni tudja a munkáját, a mai napig teljesen reális. (Németh Zsolt Fidesz-politikus, Mandiner.hu, július 31.)

Az Orbán-rendszer már nem tiszta demokrácia, de még nem kifejlett diktatúra. (Balassa Tamás újságíró, Népszava, július 31.)

A rendszerváltásra azért gondolok hálás szívvel, mert a fiamék el tudtak innen menni. (Rapai Ágnes költő, Facebook.com, július 31.)

Itthon is sok tisztességes ember élt és él emigrációban. (Bruck András író, Facebook.com, augusztus 1.)

komment
süti beállítások módosítása