Médianapló

Médianapló - Orbán: "Most már az ország sem egy kóceráj"

2021. július 11. 17:19 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Kövér László ekézett, Schmidt Mária putyinozott, Gyurcsány Ferenc szajházott, Demeter Szilárd, Kácsor Zsolt és Odze György gyurcsányozott, Fekete-Győr András pedig ismételt. Lefülelt mondatok.

 

Átfogó jogszabályi környezet biztosítja az újságírói és a szerkesztői szabadságot. (Varga Judit igazságügyi miniszter, Facebook.com, július 5.)

A médiát teljes egészében leigázták. (Szakonyi Péter újságíró a kormánypártokról, ATV, július 5.)

Béke helyett Békemenet. (Stumpf András újságíró, Válaszonline.hu, július 5.)

Most már az ország sem egy kóceráj. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterenök.hu, július 6.)

Ha a hat párt úgy gondolja, hogy a pártkádereikkel töltik meg a parlamentet, akkor az az érzésem, hogy a választáson nem fognak nyerni. (Pálinkás József, az Új Világ Néppárt miniszterelnök-jelöltje, 168.hu, július 6.)

Elvesznek a részletekben. (Kabai Domokos Lajos újságíró az ellenzéki politikusokról, Bekiáltás.blog, július 6.)

Gyurcsány Ferenc a baloldal momentán teljhatalmú ura. (Bán Károly újságíró, Magyar Hírlap Online, július 7.)

A kocsmában mindenki józan, a börtönben mindenki ártatlan, a politikában mindenki demokrata. (Bognár László pécsi blogger, Facebook.com, július 7.)

Már nincs olyan film, sorozat, könyv, amelyben ki nem derülne valamelyik - kivétel nélkül szimpatikus - szereplőről, hogy a saját neméhez vonzódik. (Fülöp Zoltán újságíró, Dunántúli Napló, július 7.)

A fideszes hatalom csak arra kér választ, amit már eldöntött. (Szénási Sándor műsorvezető a nemzeti konzultációról, Klubrádió, július 7.)

Minden hasonlatából, szófordulatából nyilvánvaló, hogy katonának érzi magát egy pontosan nem meghatározott háborúban. (Odze György író Orbán Viktorról, HírKlikk.hu, július 7.)

Putyin nem Sztálin. (Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, 168 Óra, július 8.)

Az ellenzék némely tagja kirívóan modortalan, arcátlan és gonosz. (Kövér László, az országgyűlés elnöke, Mandiner, július 8.)

Minden lépésemet kormánypárti médiaszajhák kísérik. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, Facebook.com, július 8.)

Az elmúlt harminc év politikai elitje lepaktált a mutyizással, a lopással, a hazugsággal. (Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje, Magyar Narancs, július 8.)

Az elmúlt harminc évben a politikai elit lepaktált a lopással, a hazugsággal, a mutyival. (Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje, Magyar Hang, július 9.)

A nemzeti konzultáció kérdései porosak. (Zsuppán András újságíró, ATV, július 9.)

Gyurcsány prédaállatként kínálta fel magát professzionális ragadozók között, mert azt hitte magáról, hogy ő is csúcsragadozó. (Kácsor Zsolt publicista az őszödi beszédről, Népszava, július 10.)

Mintha Gyurcsány Ferenc köré egy rakás funkcionális analfabéta gyűlt volna össze. (Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Mandiner.hu, július 10.)

A járványt legyőztük. Egyelőre. (Szepesi András egészségügyi menedzser, Weborvos, július 10.)

A hír akkor is szent, ha a vélemény szabad. (Szele Tamás újságíró, Forgókínpad.blog, július 11.)

komment
süti beállítások módosítása