Médianapló

Médianapló - Bödőcs: "Nekünk Hofi volt a parlament"

2021. július 04. 13:48 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor járványozott, Dobrev Klára orbánozott, Lendvai Ildikó strómanozott, Kunhalmi Ágnes ellensúlyozott, Kuncze Gábor pedig erősködött. Lefülelt mondatok.

 

Az élet a legtehetségesebb karikaturisták közé sorolható. (Sinkó Zoltán humorista, Újhét.com, június 27.)

Mindaz, amit Orbánék csinálnak, a demokrácián belül van. (G. Fodor Gábor politológus, 24.hu, június 28.)

A Fidesz rottyon van a 9-ben. (Ács Dániel újságíró a kormánypárt ferencvárosi helyzetéről, 444.hu, június 28.)

Ahányan mennek, annyian jönnek. (Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ellenzéki pártok közti mozgásokról, ATV, június 28.)

A párt végleg áttette székhelyét a Köztársaság térről a Facebookra. (Kohán Mátyás újságíró az MSZP-ről, Mandiner.hu, június 29.)

Azért erős a DK meg a Jobbik, mert választóik vannak. (Kuncze Gábor volt SZDSZ-politikus, Klubrádió, június 29.)

Az előválasztás kezd súlyt vesztve lebegni, pedig deklarált célja, hogy a választók nevezzék meg a nyerésre legalkalmasabb ellenzéki jelölteket. (Friss Róbert újságíró, Népszava, június 30.)

Nem az eladósodásból lehet baj, hanem abból, ha a betont is betonba öntjük. (Surányi György közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, hvg.hu, június 30.)

Ha vannak még értékei, akkor azokat is a strómanjainál tartja. (Lendvai Ildió szocialista politikus Orbán Viktorról, Facebook.com, június 30.)

A neve miatt hívhatták meg Jennifer Lopezt Mészáros Lőrinc esküvőjére. (Para-Kovács Imre újságíró, Klubrádió, július 1.)

A mai kormányban vannak ikonok, akik ezért a szabadságért megküzdöttek. (Varga Judit igazságügyi miniszter, Telex.hu, július 1.)

Ez az ember azt hiszi, hogy leválthatatlan. (Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje Orbán Viktorról, Facebook.com, július 1.)

Azért van előválasztás, mert az ellenzék szétaprózódott, és nincs egyetlen olyan formáció, mely messze a többi fölé tudott volna nőni. (Böcskei Balázs politológus, 168 Óra, július 1.)

Aki kilóg - nyaktiló. (Gyöngyösi Márton Jobbik-politikus az ellenzéki összefogásról, ATV, július 1.)

Az egyszerű többség olyan volna, mint amikor a félholt fuldoklót kihúzzák a vízből, a kétharmad, hogy életre is keltik. (Bruck András író az ellenzék választási esélyeiről, Újnépszabadság.com, július 2.)

Csak abban látok pártok feletti konszenzust, hogy Magyarország legyen Európa Bangladese. (Filippov Gábor politológus az olcsó munkaerővel kecsegtető gazdaságpolitikáról, Magyar Hang, július 2.)

A politikusok ne képezzék át magukat járványügyi szakembernek! (Orbán Viktor miniszterelnök. Magyar Rádió, július 2.)

A legdrágább szenteltvíz. (Ágoston Hugó marosvásárhelyi publicista a Sinopharmról, Újhét.com, július 2.)

Nekünk Hofi volt a parlament. (Bödőcs Tibor humorista, YouTube.com, július 2.)

Dinamikus fejlődés alatt van az előválasztás intézménye. (Molnár Zsolt szocialista politikus, Mandiner.hu, július 3.)

Az ellenzéki együttműködés több helyen is látványosan repedezik. (Mirkóczki Ádám egri polgármester, volt Jobbik-politikus, Népszava, július 3.)

komment
süti beállítások módosítása