Médianapló

Médianapló - Molnár Gyulát miért zárták ki az MSZP-ből?

2021. június 25. 10:00 - Zöldi László

A tegnapi bejegyzésemet ellenpontozta az egyik olvasó, aki  konzervatív alapállásból szokott rátapintani a sebezhető pontokra. Fölajánlottam neki a telefonszámom, és bár azóta se árulja el a nevét, jó néhányszor hallottam a hangját. Olykor el is fogadtam az álláspontját. Ezúttal azt firtatta, hogy miért csak két kormánypárti politikus fészbukozási szokásairól tűnődtem. Vajon a képviselői költségkeretet ellenzéki politikusok nem használják arra, hogy a honlapjuk kezeléséhez „jó pénzért” kommunikációs munkatársakat szerződtetnek? Elismerem, hogy erről is kellett volna írni, ha belefért volna a Médianapló-bejegyzések 2500 karakternyi terjedelmébe.

Mentségemre szóljon, hogy naponta megjelenő rovatban folytathatom a tegnapi okfejtést. Alkalmat kölcsönöz erre Molnár Gyula ügye. Az MSZP volt elnökét kizárták a pártjából, és ezt a Facebookon értelmezte. 26 sornyi eszmefuttatása azt sejteti, hogy tisztában van a digitális kapcsolatteremtés egyik íratlan szabályával. Akkor lesz áttekinthető a véleménye, ha egy-egy bekezdés nem hosszabb hat-hét sornál, és két bekezdést üres sorral választ el egymástól. Igen ám, csakhogy érvelés közben kilenc hibát vétett. Hadilábon áll az írásjelekkel, a számokat hol számmal, hol betűvel írja, és akad két vesszőhibája meg egy elütése is.

A vétkek azonban egyenletesen oszlanak el, és bocsánatosnak minősülnek, elvégre az MSZP-ből kizárt politikus zaklatott lelkiállapotáról árulkodnak. Ha volt mellette valaki, aki segít neki a honlap kezelésében, akkor a kommunikációs munkatárs a zaklatottságban is együtt érzett vele. Ami pedig a tartalmat illeti, Molnár Gyula változatlanul fenntartja ama álláspontját, amelyet még a hét elején fogalmazott meg egy tévéstúdióban: az MSZP és a DK elnöke a feje fölött állapodott meg, ő csak a döntésüket hajtotta végre. A saját szavaival: „Akart a fene DK-s lenni.” (ATV, 21.06.21.)

Azóta négy nap telt el, és lehetett volna ellenőrizni a kijelentését. Ha a szerződésben az olvasható, hogy a DK-s támogatásért a képviselői mandátum megszerzése után be kellene lépnie a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójába, akkor indokolatlanul zárták ki. Ha viszont e záradékot nem tartalmazza az a fránya egyezség, akkor Molnár Gyula nem hisz az MSZP frakcióalakító erejében, és csatlakozni akar a megélhetési politikusok táborához. Kár, hogy a tisztázás lehetőségét elmulasztották a nyilvánosság fórumai.       

 

Tíz mondat Molnár Gyuláról

 

Abban bízom, hogy az MSZP nem várja Molnár Gyulától a morális megújulást. Sok mindent várhatunk tőle, de ezt nem. (Kövér László Fidesz-politikus, Magyar Hírlap, 2016. július 2.)

Pártja régi és új baját az MSZP-elnök ügyetlen mondatai tetőzték (Mráz Ágoston Sámuel politológus, Népszabadság, 2016. szeptember 3.)

Molnár, az új fiú még a saját személyiségét keresi. (Odze György író, Népszava, 2016. szeptember 16.

Amióta Molnár Gyula átvette a pártot, az MSZP-nek még annyi gondolata sincs, mint annak előtte. (Nagy Ervin publicista, Hír TV, 2016. november 8.)

Olvadó jéghegy kapitánya. (Kiszelly Zoltán politológus, Zoom.hu, 2018. február 7.)

Olyan ember, aki ártani akar a Magyar Szocialista Pártnak. (Bangóné Borbély Ildikó szocialista politikus, Hír TV, 2018. május 23.)

Molnár Gyula Bangónétól kapta a selyemzsinórt. (Ceglédi Zoltán politológus, ATV, 2018. május 24.)

Amit folytatnék, azt nem tudok sokat felsorolni. (Tóth Bertalan szocialista politikus, az MSZP új elnöke, Azonnali.hu, 2018. június 16.)

Volt egy nagyon jó, kellemes, barátságos stílusa. (Mesterházy Attila szocialista politikus, az MSZP volt elnöke, Azonnali.hu, 2018. június 16.)

/Molnár Gyula kizárásáról/ Az istenért, nehogy mi magunk rontsuk el a saját esélyeinket. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, az MSZP volt elnöke, Facebook.com, 2021. június 24.)

komment
süti beállítások módosítása