Médianapló

Médianapló - Márki-Zay: "A legtöbb meleg a Fideszben van"

2021. június 20. 17:31 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor uniózott, Gyurcsány Ferenc orbánozott, Karácsony Gergely fideszezett, Schiffer András gazdagított, Csányi Vilmos pedig vakcinázott. Lefülelt mondatok.

 

Nagy a nyomás, hogy miről beszéljünk vagy hallgassunk. (Parászka Boróka publicista, Mozgó Világ, 2021/6.)

A lopás kifejezés bántja a fülemet. Alkotmányos költség. (Simon András műsorvezető, ATV, június 14.)

Felülről tekint a legtöbb emberre, ámbár ezt nem azt jelenti, hogy azok is felnéznek rá. (Galló Béla politológus Karácsony Gergelyről, Mozgástér.blog, június 14.)

A mai szégyenteljes napon az ellenzéknek nem a parlamentben a helye, hanem az utcán. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, ellenzéki miniszterelnök-jelölt az országgyűlési szavazásról, Facebook.com, június 15.)

A legtöbb meleg a Fideszben van. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Partizán, június 15.)

A polgár nem azonosul a fennálló kormánnyal. (Nádasdy Ádám költő, Transindex.ro, június 15.)

A NER mindenkinek pontosan annyit ígér, annyit ad, vagy annyival fenyegeti, amennyi elég a rendszer fenntartásához. (Hollai Gábor Momentum-politikus, Azonnali.hu, június 15.)

Még nem fordult elő, hogy egy vakcina hatástalan lett volna. (Csányi Vilmos biológus, Index.hu, június 15.)

Gyönyörű a határ. (Kulik Zoltán gabonapiaci szakértő, Magyar Rádió, június 15.)

A keleti nyitás kezd beérni. (Hoppál Péter Fidesz-politikus, SzabadPécs.hu, június 16.)

Alighanem megvan a kormánypárt választási szlogenje: Fizessünk a gazdagoknak! (Schiffer András volt LMP-politikus, Facebook.com, június 16.)

Úri huncutság marad az általános műveltség, a nyelvtudás és az informatika. (Horn Gábor liberális oktatáspolitikus, Magyar Narancs, június 17.)

A hatpárti ellenzék részét képező Jobbik cselekedete gyalázat, amelyre nincsen mentség. (Kocsis Árpád vajdasági közíró, Mérce.hu, június 17.)

Megtagadni lehet a múltat, de letagadni nem. (Buják Attila újságíró a Jobbikról, 168 Óra, június 17.)

Tegnap Orbán, ma Kocsis. Istenemre, ezek belém szerettek. (Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Facebook.com, június 17.)

A Fidesznek ajándék, hogy Gyurcsány sosem vonult vissza. (Lakatos Júlia politológus, ATV, június 18.)

El sem tudtunk képzelni olyan világot, hogy a hír szabad, a vélemény pedig inkább ne legyen. (Rényi Ádám közíró, Magyar Hang, június 18.)

Nagyobb a félelem, mint a változás igénye. (Pálinkás József atomfizikus, ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Telex.hu, június 18.)

Az orbáni zsákutcából most egy föderáció irányába menő főutcához kellene csatlakoznunk. (Lengyel László politológus az Európai Unióról, Népszava, június 19.)

Kaptunk egy lehetőséget, hogy megállítsuk az Európai Unió elszovjetesedését és Brüsszel elmoszkvásodását. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, június 19.)

Pintér Sándor az elmúlt 15 év legprogresszívebb egészségügyi minisztere. (Lantos Gabriella egészségügyi menedzser, ATV, június 19.)

komment
süti beállítások módosítása