Médianapló

Médianapló - Szili Katalin Gyurcsányról: Szappanozza a lejtőt a baloldal alatt :

2021. május 30. 14:58 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor fizetésből és bérből élt, Kuncze Gábor orbánozott, Dobrev Klára építkezett, Karácsony Gergely pedig hosszabbított. Lefülelt mondatok.

 

A feladathoz képes súlyos elmaradásban van az ellenzék. (Elek István közíró, Index.hu, május 23.)

A választáson nem dudálni, hanem harangozni kell neki. (Rab László újságíró Orbán Viktorról, VárosiKurír.hu, május 23.)

Megszámolta, és naponta kétmillió követője van. Csak ezt az egy számot ismeri. (Sándor Erzsi író Rákai Philipről, Facebook.com, május 23.)

A politika rászokott a botrányokra. (Perlaky-Papp József válságkommunikátor, ATV, május 24.)

Most mindenki a kemény maghoz szól. (Horn Gábor liberális politikus, ATV, május 25.)

A megnyert városokból kell tovább építkezni a kis falvak felé. (Dobrev Klára DK-politikus, miniszterelnök-jelölt, Népszava, május 25.)

Ők most abban a pszichés állapotban vannak, hogy mindent meghosszabbítanak Bicskéig. (Karácsony Gergely Pérbeszéd-politikus, miniszterelnök-jelölt a Fideszről, Telex.hu, május 25.)

Annyira elfoglalt, hogy beviszik az unokákat a munkahelyére, hogy le tudják enni. (Kuncze Gábor liberális politikus Orbán Viktorról, Újnépszabadság.com, május 25.)

Akár 100 ezer troll is meg tudja változtatni 2 millió ember szavazatát az előválasztáson. (Mérő László matematikus, Válaszonline.hu, május 25.)

A hat párt politikai együttműködése azon alapszik, hogy elfogadják egymást. (Lakner Zoltán politológus, ATV, május 26.)

Gyurcsány Ferenc azóta is szappanozza a lejtőt a magyar baloldal alatt. (Szili Katalin volt szocialista politikus az őszödi beszédről, Pesti TV, május 26.)

A visszatérő Gyurcsány Ferenc aprólékos munkával önmagát tette a baloldal megkerülhetetlen alakjává. (Sitkei Levente újságíró, Magyar Nemzet Online, május 27.)

A kormány járványkezelést, az ellenzék ellenállást mímel. (Bereczki Áron szociológia szakos egyetemista, Azonnali.hu, május 27.)

Brüsszel pénzéből harcolnak Brüsszel ellen. (Batka Zolán újságíró a Fideszről, Népszava, május 27.)

A magyarok olyanok, mint bárki más, talán csak a békéket nyerjük meg ritkábban. (Spiró György író, Jelen, május 27.)

Amit Magyarországon látunk, az adóügyi, félállami, építőipari konstrukció. (Buják Attila újságíró a fociról, 168 Óra, május 27.)

Az egyre autokratizálódó kormánypárt megállítására szolgáló, kényszerű stratégiai szövetség. (Pápay György publicista az ellenzéki pártok összefogásáról, Magyar Hang, május 28.)

Bérből és fizetésből élünk, én is közéjük tartozom. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, május 28.)

Nem esik nehezemre a magam nyelvi eszközeivel ostorozni ezt a szemforgató, ballib bandát. (Rákay Philip, a Megafon vezérpublicistája, Magyar Nemzet Online, május 28.)

Magyarországon most megy a szekér. (Stefka István újságíró, Pesti TV, május 29.)

Rákay Philip és YouTube-csatornája már rögtön az első adással hangot adott a jobboldali közösségnek. (Bordács Bálint újságíró a Patrióta című műsorról, Origo.hu, május 30.)

komment
süti beállítások módosítása