Médianapló

Médianapló - "Válasszunk leváltható miniszterelnököt!"

2021. május 23. 15:24 - Zöldi László

 

A legutóbbi napokban Orbán Viktor tüntetést engedélyezett, Gulyás Gergely oltakozott, Gyurcsány Ferenc ragasztott, Karácsony Gergely élt, Lendvai Ildikó ellenállt, Hadházy Ákos pedig spenótot szedett. Lefülelt mondatok.

 

Ha valaki Auschwitz után 75 évvel antiszemita, az vagy hülye, vagy gazember. (Krausz Tamás történész, Mérce.hu, május 16.)

Orbánt nem leváltani kell, hanem megbuktatni. (Rab László újságíró, VárosiKurír.hu, május 16.)

Válasszunk leváltható miniszterelnököt! (Lakner Zoltán politológus, Jelen.media.hu, május 16.)

Nekünk eddig is a kutyám volt a miniszterelnök-jelöltünk. (Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Spirit FM, május 17.)

Én ragasztója vagyok az Orbán-tábornak. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, ATV, május 17.)

A béke a társadalom erotikája. Annak a jele, hogy az emberek vonzódnak egymáshoz. (Parászka Boróka marosvásárhelyi publicista, Facebook.com, május 17.)

Tízezreket nem lehet spenótszedésre küldeni. (Hadházy Ákos 37 napi közmunkára büntetett országgyűlési képviselő, Facebook.com, május 18.)

Kicsit korai kinyitni a zárt tereket. (Mácsai Pál színigazgató, ATV, május 18.)

Nagyon nagy vágyam, hogy a stadiont megtöltsük magyar emberekkel. (Sigér Dávid válogatott labdarúgó a budapesti Puskás Arénáról és az Európa-bajnokságról, M4, május 19.)

Nem Budapestet kell megnyernie az ellenzéknek, hanem a vidéket. (Somogyi Zoltán szociológus, ATV, május 19.)

Az együttműködés most sokkal erősebb, mint az egymás közötti viszony. (Radó Péter oktatáskutató az ellenzéki pártokról, hvg.hu, május 19.)

Előbb-utóbb meg kell gondolni a polgári ellenállást is, és politikai demonstrációkat rendezni - ha tiltják, ha nem. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, május 19.)

Csak a szikra hiányzik, hogy a tűz fellobbanjon. (Csepeli György szociálpszichológus, Népszava, május 20.)

Az oktatást és az egészségügyi rendszert csak a benne dolgozók tartják a felszínen. (Berze Márton publicista, Azonnali.hu, május 20.)

Oltásban Európa-bajnokok vagyunk. (Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, 168 Óra, május 20.)

Lehet ismét tüntetni. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, május 21.)

Ne az életünk szóljon a politikáról, hanem a politika szóljon végre az életünkről! (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, miniszterelnök-jelölt, Magyar Hang, május 21.)

A Fidesz teljesen eszköztelenné tette az ellenzéket. (Németh Péter újságíró, Népszava, május 22.)

A moslékkoalíció hónapok óta minden létező módon az oltások ellen hergel. (Apáti Bence publicista, Magyar Nemzet Online, május 22.)

Németországban sokkal több minden emlékeztet a régi Magyarországra, mint itthon. (Karikó Katalin biokémikus, a Pfizer-vakcina kidolgozója, Délmagyarország, május 22.)

Választásokkal szentesített diktatúra. (Bruck András író, Facebook.com, május 23.)

komment
süti beállítások módosítása