Médianapló

Médianapló - Kálmán Olga: "Ezt a társadalmat megmérgezték"

2021. május 09. 15:27 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán megélt, Karácsony orbánozott, Lázár kapaszkodott, Deutsch komcsizott, Kunhalmi elégedetlenkedett, Dobrev pedig viszonyult. Lefülelt mondatok.

 

Bojkottra van szükség. Legalább addig, ameddig a Klubrádió vissza nem nyeri a frekvenciáját. (Tamás Gáspár Miklós filozófus, Klubrádió, május 2.)

Az Összefogás széthúzó erőkből áll. (Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, Hír TV, május 2.)

A pártok legalább névleg elhatározták, hogy összefognak. (Haraszti Miklós liberális politikus, Klubrádió, április 3.)

Nagyon jó a viszony az ellenzéki pártok között. (Dobrev Klára DK-politikus, ATV, május 3.)

A politikusnak az a dolga, hogy kis tapasztalatból nagy politikát csináljon. (Lázár János Fidesz-politikus, Telex.hu, május 3.)

Az Orbán-rendszer nem demokratikus, az ellenzék az. (Sükösd Miklós médiaszociológus, Facebook.com, május 4.)

Versenyképtelen a demokratikus oldal abban a formában, ahogy van. (Kunhalmi Ágnes szocialista politikus, Index Podcast, május 5.)

A Fidesz olyan, mint a hanyag háziasszony. A piszok csak akkor zavarja, ha más is látja. (Kaltenbach Jenő volt ombudsman, Újnépszabadság.com, május 5.)

Történjen bármi, már mindent megéltem. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, május 5.)

A miniszterelnök valószínűleg legalább olyan jó filozófus lenne, mint politikus. (Lánczi András filozófus, a Corvinus Egyetem rektora, Magyar Távirati Iroda, május 5.)

Valamiféle intellektuális izgatottság állapotában van, ami azt jelenti, hogy állandóan jár az agya. (G. Fodor Gábor politológus Orbán Viktorról, Telex.hu, május 5.)

G. Fodor Gábor egyike azoknak a kalauzhalaknak, akik a gyilkos fehér cápa mellett úszkálva a konccal tömik magukat. (Nagy Iván újságíró, hvg.hu, május 6.)

A posztkommunisták zsigerileg képtelenek igazat mondani. (Deutsch Tamás Fidesz-politikus, Mandiner, május 6.)

Nagyon kevés felületen jelenik meg az ellenzék, mesteri húzás önkéntesen csökkenteni. (Lelkes István kommentelő az ATV bojkottálásáról, Facebook.com, május 6.)

A magyar online tér a következmények nélküli erőszak és a verbális lincselés felülete lett. (Szele Tamás újságíró, Forgókínpad.blog, május 7.)

Nem titkolom, rengeteg politikusnak írtam már mérhetetlenül mocskolódó, gyűlölködő levelet. Kálmán Olga csak az egyik a sok közül. (V. Gábor 53 éves győri kommentelő, Blikk.hu, május 7.)

Ezt a társadalmat megmérgezték. (Kálmán Olga DK-politikus, ATV, május 7.)

A romlás látványos, értelmezhető. (Verebes István rendező, Magyar Hang, május 7.)

Ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester Orbán Viktorról, The Economist, május 7.)

Karácsony Gergely ma reggel páros lábbal bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek az Economistban. (Kemenes Tamás újságíró, Mandiner.hu, május 7.)

A fizikai tulajdonságokat célzó, lenéző sértegetés vékony lesz választási programnak. (Dömötör Csaba Fidesz-politikus Karácsony Gergelyről, Facebook.com, május 8.)

Aki kormányozni akar, őt kell legyőznie. Mindenki hozzá hasonlítja magát. (Perlaky-Papp József kríziskommunikátor Orbán Viktorról, Magyar Rádió, május 9.)

komment
süti beállítások módosítása