Médianapló

Médianapló - Fekete-Győr András alkalmas-e miniszterelnöknek?

2021. április 02. 10:08 - Zöldi László

Csakugyan fekete, ezért a borosta marcona külsőt kölcsönöz neki. Ráadásul ehhez még pattog is. Tegnap este, az ATV stúdiójában azzal ostorozta a "kormányhoz hű médiákat”, hogy 2014 óta 399 sajtópert veszítettek el. De miért éppen 2014 óta tartja számon a hírhamisításokat és a karaktergyilkosságokat?

Akkor határozta el, hogy hazatér Párizsból, és visszavezeti Magyarországot Európába. Azt már én fűzöm hozzá, hogy azért nem tarthatja számon 2010 óta Orbánék túlkapásait a nyilvánosságban, mert vele kezdődik minden. Többször is kifejtette, hogy 2026-ra készül. Pártja, a Momentum még nem parlamenti, a célja tehát az, hogy jövőre legyen frakciója. Az sem baj persze, ha egy kormánykoalíció részeként. Az áttörést 2026-ra várja, amidőn átveheti a hatalmat. Láttunk már ilyet. A Fidesz 1988 márciusában alakult, és Orbán Viktor tíz év múlva lett Magyarország miniszterelnöke.

Fekete-Győr András tegnap este nyüstölte a nyilvánosság fórumait. A baráti újságíróktól csak fanyalgást kap, a kormánypárti „propagandistáktól” karaktergyilkosságot. E bejegyzés után olvasható összeállításból kiderül, hogy berzenkedésében van igazság, füstölgése azonban tegnap este felkészületlenséggel párosult. A pályakezdő politikusok tragikai vétsége, hogy téves premisszák alapján ítélik meg a nyilvánosságot, ezért a kritikájuk gellert kap. Mire megtanulják, hogy nincsenek „médiák”, mert a média a nyilvánosság eszközrendszere, és a nyomtatott sajtó, a rádió, a televízió meg a világháló gyűjtőfogalma, már ki is égnek.

Az a fránya média pedig nem a „negyedik hatalom”. Azért hiszi annak a miniszterelnök-jelölt, mert a kormányzat (a végrehajtó hatalom) maga alá gyűrte a másik két hatalmi ágat, a törvényhozást és az igazságszolgáltatást. Helyettük a nyilvánosság eszközrendszerével próbáljuk ellenőrizni a kormányzatot, egyelőre nem sok sikerrel. Az ellenzéki politikusnak azért sem érdemes mereven szétválasztani az újságírókat és a propagandistákat, mert akik őt a kormánypárti médiában halomra gyilkolják, az újságírás pártsajtós vonulatát képviselik. Azt a magatartásformát, amelyből a baráti oldal véleményformálói már többé-kevésbé kigyógyultak.

Nem az a baj, hogy egy pályakezdő és tudatosan építkező politikus az imént felsorolt mozzanatokkal nincs tisztában. Úgy bírálja azonban a nyilvánosság képviselőit, hogy nem ismeri az újságírás alapfogalmait. Márpedig a velük kapcsolatos viták megemésztése nélkül 2026-ban sem vezetheti vissza Magyarországot Európába.

 

Tíz mondat Fekete-Győr Andrásról

 

Fekete-Győr András nem Orbán rezsimjét akarja leváltani, hanem Orbánt. (Föld S. Péter újságíró, Gépnarancs.hu, 2017. március 9.)

A Momentum Fegyőrnek becézett elnöke. (Fábri Péter költő, Facebook.com, 2017. május 11.)

A Momentum meglehetősen ügyetlen elnöke. (Tamás Gáspár Miklós filozófus, Klubrádió, 2020. szeptember 28.)

Fekete-Győr Andrást is támadják - mondta Fekete-Győr András. Rossz jel. Legutóbb Torgyán József beszélt így Torgyán Józsefről. (Révbíró Tamás műfordító, Facebook.com, 2020. szeptember 30.)

A csürhe ifjúsági tagozatának vezetője. (Dippold Pál publicista, Magyar Hírlap Online, 2021. január 25.)

Ha Fekete-Győr András megborotválkozna, megőszülne, megöregedne, meghízna és összemenne, akkor pont úgy nézne ki, mint Orbán Viktor. (Ceglédi Zoltán politológus, Facebook.com, 2021. február 21.)

Fekete-Győr jelentkezését most még viccnek gondolom, de 2036-ra biztosan beérik. (Kéri László politológus, Magyar Hang, 2021. február 26.)

Ha én vagyok a reguláris hadsereg, akkor ő a szabadcsapat. (Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, Azonnali.hu, 2021. március 1.)

Többen vannak előtte, mint utána. (Pulai András szociológus az ellenzéki miniszterelnök-jelöltekről, ATV, 2021. március 1.)

Kedves FeGyőr! Akkor leszel miniszterelnök, amikor én római pápa. (Deutsch Tamás Fidesz-politikus, Facebook.com, 2021. március 10.)

komment
süti beállítások módosítása