Médianapló

Médianapló - Lázár János: "Orbánabb vagyok Orbánnál"

2021. január 31. 16:36 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán vakcinázott, Márki-Zay orbánozott, Jakab jelöltözött, Juhász Péter jogállamozott, egy békési politikus pedig zsidózott. Lefülelt mondatok.

 

Döbbenten veszem észre, hogy a magyar és a szerb hírműsorok mennyire hasonlítanak egymásra. (Végel László újvidéki író, Mozgó Világ, 2021/1.)

Az ember akkor érzi magát a csúcson, amikor elmegy. (Borsos Attila kommentátor, Sport TV, január 24.)

Nem a nyugati oltóanyag a jobb, hanem a nyugati hatósági eljárás a szigorúbb. (Élő Anita újságíró, Válaszonline.hu, január 25.)

A csürhe ifjúsági tagozatának vezetője. (Dippold Pál publicista Fekete-Győr Andrásról, a Momentum elnökéről, Magyar Hírlap Online, január 25.)

Az önkormányzat a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ élére egy csorvási születésű, orosházi lakosú, Judapesten élő vezetőt nevezett ki. (Földesi Mihály, a Mi Hazánk Mozgalom békési képviselője, Facebook.com, január 26.)

Az undorító műfajban a jobboldali sajtóbetyárok verhetetlenek. (Dávid Ferenc DK-politikus, HírKlikk.hu, január 26.)

Legyen sok alkalmas jelölt, aztán győzzön a jobbik! (Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje az előválasztásról, ATV, január 26.)

Az ellenzéki közbeszédben központi figura a seprűnyélre támaszkodó közmunkás, aki Kossuth Rádiót hallgat. (Tanács István újságíró, Jelen.media, január 26.)

Az irányt tekintve orbánabb vagyok Orbánnál. (Lázár János volt kancelláriaminiszter, 24.hu, január 26.)

Jó látni a főpapok között keresztényeket, Krisztus-követőket is. (Varga Papi László tanár a 75 éves Várszegi Asztrikról, Facebook.com, január 27.)

A polgárságról egész életemben a „pukkasztás” jutott csak eszembe. (Bodolay Géza rendező, az SZFE színházi intézetének igazgatója, hvg.hu, január 28.)

A választó egy sokfejű lényt lát, amelyik halkan csipog. (Ruff Bálint kommunikációs tanácsadó az ellenzékről, 444.hu, január 28.)

Magyarországra jön a Szputnyik, míg az oroszországi gazdagok Pfizerre ácsingóznak. (Sz. Bíró Zoltán történész, 168 Óra, január 28.)

Ha lesz elég vakcinánk, akkor ledöfjük a vírust. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, január 29.)

Orbán Viktorról sok rossz dolgot feltételezek, de azt nem, hogy az egész országon emberkísérletet folytasson. (Bencsik János volt Jobbik-politikus, Magyar Hang, január 29.)

Kaptunk egy új Ceausescut. Vagy Rákosit. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, Klubrádió, január 29.)

Egy világháborúhoz hasonló helyzet alakult ki. (Gilly Gyula orvos-közgazdász a járványról, Weborvos, január 30.)

Magyarország az Európai Unió alsó házában rekedt. (Ligeti Miklós civil aktivista, Klubrádió, január 30.)

A jogvédelem csak jogállamban lehetséges. (Juhász Péter volt parlamenti képviselő, Népszava, január 30.)

A kisebb történetek gyakran többet mondanak, mint a nagyok. (Koltai Lajos operatőr, az SZFE újdonsült tanára, Mandiner.hu, január 30.)

Nem a kultúrát véreztették ki, hanem a kultúra nevében bűnöző csalókat. (Apáti Bence publicista a tao megszüntetéséről, Magyar Nemzet Online, január 31.)

komment
süti beállítások módosítása