Médianapló

Médianapló - Hangulatjelentés 2020 decemberéből

2021. január 12. 08:28 - Zöldi László

Újabb szög a kormány koporsójába. (Sermer Ádám liberális politikus a Szájer-botrányról, ATV, december 1.)

Nem elég konzervatív családapának látszani, annak is kell lenni. (Pilhál Tamás újságíró, PestiSrácok.hu, december 2.)

Nem lehet alkotmányosan eltitkolni olyasmit, amit az „elit” saját köreiben elfogad. (Hargitai Miklós újságíró, Népszava, december 3.)

A Fidesz nem kommunista párt - de úgy viselkedik. (Reichert János publicista, Magyar Hang, december 4.)

A munkanélküliség helyett a munkanélküliséggel szembeni harc finanszírozása mellett döntött a kormány. (Szijjártó Péter külgazdasági miniszter, Vas Népe, december 5.)

Az ellenzék kritikája elviselhető munkahelyi ártalom. (Mráz Ágoston Sámuel politológus, a Nézőpont Intézet ügyvezetője, Magyar Rádió, december 6.)

Orbán Viktor hetente lép ki a jogállami keretek közül. (Puzsér Róbert publicista, HírKlikk.hu, december 7.)

Tényleg az ereszcsatorna lesz a legnézettebb csatorna? (Magyar György ügyvéd, Magyarügyvéd.blog, december 7.)

Az Európai Unió folyamatosan a diktatúrát tőkésíti fel. (Vásárhelyi Mária szociológus, Facebook.com, december 9.)

Orbán Viktor világméretű politikussá nőtte ki magát, nemzetközi jelentősége csak a Puskás Öcsiéhez fogható. (Tölgyessy Péter alkotmányjogász, Népszava, december 10.)

Ha annak idején a trianoni békeszerződést Orbán Viktor tárgyalja, az antant országok felét Magyarországhoz csatoltatta volna. (Kubatov Gábor Fidesz-politikus, Facebook.com, december 11.)

A hatalommániás vezetőket le lehet váltani, a mögöttük álló társadalmi rétegeket nem. (Berend T. Iván történész, Népszava, december 12.)

Trumpistákból krumplisták lesznek Orbánék. (Rab László újságíró, VárosiKurír.hu, december 13.)

Ha a DK-nak lesz miniszterelnök-jelöltje, akkor az Klára lesz. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, Telex.hu, december 14.)

Orbán Viktor nem egy üzemi baleset. Nagy szerepe van sikerében Gyurcsány Ferencnek is. (Ungváry Krisztián történész, Facebook.com, december 15.)

Elsőrangú pártelnök, viszont masszív elutasítottsága miatt nem lehet az egyesült ellenzék vezére.  (Tömpe István közgazdász Gyurcsány Ferencről, Népszava, december 16.)

A vakcina ma értékesebb az aranynál. (Lantos Gabriella egészségügyi menedzser, Magyar Narancs, december 17.)

Abban a pártban vagyok, amely semmilyen pozitív jelet nem ad a Néppárt felé. (Navracsics Tibor Fidesz-politikus, volt uniós biztos, Spirit FM, december 18.)

A hatalom emberei önmagukban szerények, csak a rokonok dúskálnak. (Nagy B. György újságíró, Népszava, december 19.)

Az összefogás sikerét szeretném hallani, nem egyes pártokét. (Kajos Gyula kommentelő az ellenzéki megnyilvánulásokról, Facebook.com, december 20.)

Elkészült a baloldali Soros-kolbász. (Markos Imre Örs újságíró az ellenzéki pártokról, Origo.hu, december 21.)

Elárulom a nagy kampánytitkot: letolt gatyával nem lehet futni. (Szekeres Imre szocialista politikus, HírKlikk.hu, december 22.)

Ha lenne most egy Shakespeare, Szájer sztorijából öt felvonásos drámát írna. (Alföldi Róbert rendező, Jelen.media, december 23.)

Korunk jelképe a baráti helikopter, a lyukas zokni és a brüsszeli ereszcsatorna. (Zöldi László újságíró a Rogán-, a Borkai- és a Szájer-botrányról, Facebook.com, december 24.)

Ne az egészségügyi dolgozókat oltsák be először! Ha mégse válik be a vakcina, nagy bajban leszünk. A politikusokkal kell kezdeni! (Balasa István kommentelő, Facebook.com, december 25.)

A lelkesen csápoló tömeg már kiállt Orbán Viktor mögül, de csak lassan indul el a másik irányba. (Lengyel László politológus, HírKlikk.hu, december 26.)

Orbán folyton a javunkat akarta, és mindeddig el is vette. (Lakner Zoltán politológus, Jelen.media, december 27.)

Ha csak egyszerű többségünk lesz, addig faragjuk a jogot, míg igazság nem lesz belőle. (Jakab Péter Jobbik-politikus, Alfahír.hu, december 28.)

Az ideális családmodell: az apa, aki férfi, az anya, aki nő és egy vak komondor. (V. Miklós János sajtólevelező, Népszava, december 29.)

Az uniós támogatás épp arra elegendő, hogy a mérhetetlen pazarlást el lehessen viselni. (Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, Klubrádió, december 30.)

Magyarország földrajzilag régi önmagával, gazdaságilag pedig a csodával határos. (Maksa Zoltán humorista, Magyar Rádió, december 31.)

komment
süti beállítások módosítása