Médianapló

Médianapló - Hangulatjelentés 2020 júliusából

2021. január 07. 07:28 - Zöldi László

A könyöklés még nem kultúra. (Hatos Pál történész, Válaszonline.hu, július 1.)

A Kossuth adón semmi szükség műre, elég oda a sorvezető is. (Szele Tamás újságíró a miniszterelnöki interjúkról, Forgókínpad.blog, július 2.)

Most mindenhol baj van, ahol nem lehet az asztalfióknak dolgozni. (Ascher Tamás rendező, 24.hu, július 3.)

Nehéz lehet nem fontos embernek lenni. (Szalai Anna újságíró Tarlós István volt budapesti főpolgármesterről, Népszava, július 4.)

A propaganda csak kiszolgál, az irodalom viszont megváltoztat. (Erdős Virág költő, 24.hu, július 5.)

Ha működőképes rockzenét akarsz, annak valamilyen szinten dörzsölődnie kell a hatalomhoz. (Nagy Feró rockzenész, HVG, július 6.)

Demokrácia csak akkor van, ha úgy teszünk, mintha lenne. (Ungváry Krisztián történész, Azonnali.hu, július 7.)

Tele kell spamelnünk a netet magyar tartalmakkal. (Demeter Szilárd Fidesz-kultúrpolitikus, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Reaktor podcast, július 8.)

A magyar férfiember archetípusa mégiscsak a gazda. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, július 9.)

Gyurcsányék a vörös sarok. (Kiszelly Zoltán politológus, Hír TV, július 10.)

Nem indulok az előválasztáson. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségről, Azonnali.hu, július 11.)

Ami itt létrejött, az az egész országot gazdagítja. (Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Akadémia kuratóriumi elnöke, Nemzeti Sport, július 12.)

Nem lehetne befejezni ezt a rezsicsökkentést, és végre csökkenteni a rezsit? (Marnitz István újságíró, Népszava, július 13.)

Nem akarunk munkanélküliséget finanszírozni. (Szijjártó Péter Fidesz-politikus, külgazdasági miniszter, Napló, július 14.)

Olyan szép, ahogy a vírus növekszik a táptalajon, és szaporodik a sejteken. (Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos, Fejér Megyei Hírlap, július 15.)

A zsenik nem avulnak. (Rudolf Péter színész, a Vígszínház újdonsült igazgatója, Jelen, július 16.)

Az ellenzék romhalmaz. (Puzsér Róbert publicista, Magyar Hang, július 17.)

Térségünk a másolás korszakát lezárta. (Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Magyar Nemzet Online, július 18.)

Nem mindenhova passzol az ember. (Veiszer Alinda, az ATV felmondott műsorvezetője, Facebook.com, július 19.)

Aki pelenkázott, azt most pelenkázzuk. (Szabó Borbála író a vírus-fertőzött szülőkről, Magyar Rádió, július 20.)

Orbánnak és keleti barátainak nem sikerült szétverni az EU-t. Csak Magyarországot. (Béndek Péter publicista, Újnépszabadság.com, július 21.)

Engem nem zavar, hogy az érmeim egy vödörben vannak. (Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, Index.hu, július 22.)

Minden alkalmat megragadnak, hogy átrajzolják az erőviszonyokat. (Tordai Bence Párbeszéd-politikus a kormánypártokról, ATV, július 23.)

Néhány ilyen libernyákot, akikkel vitatkoznom kellett, azért még elviszem a hátamon. (Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszelitákről, Magyar Rádió, július 24.)

A színház halála a demokrácia. (Szacsvay László színész, Klubrádió, július 25.)

Jön az illibernyák Index. (Rab László újságíró, VárosiKurir.hu, július 26.)

Ha ma Magyarországnak nemzeti kormánya lenne, nem a szellemi élet kiürítésén dolgozna. (Techet Péter publicista, Azonnali.hu, július 27.)

Ha az ember hazugságot kap hír helyett, nincs esélye a hatalommal szemben. (Juhász Katalin újságíró, Újszó.com, július 28.)

Az Index tulajdonosi köre válaszút elé került. Alkalmazott újságírói oly messzire dobták a tomahawkot, hogy már híveik sorát is ritkították. (Csizmadia László, a Civil Összefogás Fóruma vezetője, Magyar Hírlap Online, július 29.)

Teniszezni és nem fideszezni jöttem. (Lázár János volt kancelláriaminiszter, a Magyar Tenisz Szövetség újdonsült elnöke, Népszava, július 30.)

Olyan rendszert építenek, amelyben semmi sem jár, hanem jut. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, ATV, július 31.)

 

komment
süti beállítások módosítása