Médianapló

Médianapló - Hangulatjelentés 2020/május

2021. január 05. 10:58 - Zöldi László

A kormány és az ellenzék közös karanténban köhög egymásra. (Dalos György író, Mozgó Világ, 2020/5.)

Csak hadastyánként képes gondolkodni. (Szele Tamás újságíró Orbán Viktorról, Zónapörkölt.com, május 1.)

Egy börtönben élek, ami a lakásomnak van álcázva. (Szilágyi János 84 éves riporter a karanténról, HVG, május 2.)

Dobrev Klára hátránya, hogy nem lehet Gyurcsány helyett, hanem csak mellette. (Pető Iván volt SZDSZ-politikus, 24.hu, május 3.)

Karantéboly. (Szilvás István egri újságíró, Facebook.com, május 4.)

A gyerekem gyerekei lettünk. (Baranyi Ferenc költő a karanténról, Újírás.hu, május 5.)

Ha az ellenzék követeli Kásler lemondását, akkor Orbán meghosszabbítja Bicskéig. (Simon András műsorvezető, ATV, május 6.)

A közösségi média cenzúrája balra enged, jobbra rúg. (Béky Zoltán, a Századvég Intézet jogi szakértője, Origo.hu, május 7.)

Nagy a verseny, de nem adom olcsón a bőrömet. (Orbán Viktor miniszterelnök Szijjártó Péterről, Magyar Rádió, május 8.)

Hát erről szerintem Lázár János is tudna mesélni. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, május 9.)

Ne gondolja magáról se a dán, se az izlandi, se a finn, se a norvég, se a svéd külügyminiszter, hogy jobban tudja a magyarokról, mi a jó a magyaroknak. (Szijjártó Péter külügyminiszter, Facebook.com, május 10.)

Ha van esély arra, hogy korábban nem gondolt események bekövetkezzenek, akkor az most van. (Török Gábor politológus, Nyugat.hu, május 11.)

Ha szakításra kerülne sor, igazából nem a Fidesz fog kilépni a Néppártból, hanem a Néppárt a Fideszből. (Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, Magyar Hírlap Online, május 12.)

Talán ki kellett volna festeni a szemem, az arcomat úgyis eltakarja a maszk. (Rapai Ágnes költő, Facebook.com, május 12.)

Az átcsoportosítás lánykori neve megszorítás. (Surányi György közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke a járvány-költségvetésről, ATV, május 13.)

Az embertelenség a rendszer lényege. (Ferge Zsuzsa szociálpolitikával foglalkozó szociológus, 168 Óra, május 14.)

Egy siker lehet véletlen, több nem. (Náray Tamás divattervező, Magyar Hang, május 15.)

Cudar évek jönnek. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, Népszava, május 16.)

Dudapest. (Zöldi László újságíró az autós tüntetésről, Facebook.com, május 17.)

Nem az indulatról, hanem a tudásról mondják, hogy hatalom. (Pető Péter újságíró, 24.hu, május 18.)

Ez a kormány tíz éve nem kormányoz, hanem hatalmaz. (Balassa Tamás újságíró, Népszava, május 19.)

Egy rendőrállam sziluettje bontakozik ki előttünk. (Majtényi László alkotmányjogász, HírKlikk.hu, május 20.)

A dudálás politikai véleményt fejez ki, így nem lehet „indokolatlan dudahasználat” miatt büntetni. (Szabó Máté Dániel jogász, a Társaság a Szabadságjogokért Alapítvány igazgatója, Magyar Narancs, május 21.)

A demokráciáról a magyaroknak épp úgy nincs fogalmuk, mint eszkimónak a hőgutáról. (Kertész Ákos író, HírKlikk.hu, május 23.)

A nyelvet is vissza kell venni a hatalom megszállottjaitól, nemcsak az intézményeket. (Kabai Domokos Lajos újságíró, Bekiáltás.blog, május 24.)

Nálunk nem a piac mondja meg, ki nőhet és ki nem, hanem Orbán Viktor. (Mellár Tamás közgazdász, független országgyűlési képviselő, PécsMa.hu, május 25.)

Egy rendszert az ír le a legjobban, ameddig az elmegy a kiszolgáltatottakkal szemben. (Fabricius Gábor filmrendező, hvg.hu, május 26.)

Orbán Viktor felhatalmazta a parlamentet, hogy hatalmazza fel Orbán Viktort a rendeleti kormányzásra. (Bozóki András szociológus, volt kulturális miniszter, Klubrádió, március 27.)

Egy ennyire centralizált országban véleménye csak egyetlen embernek van, a többieknek legfeljebb álláspontjuk lehet. (Bod Péter Ákos volt gazdasági miniszter, Magyar Narancs, május 28.)

Azt tanultam a kispályás fociban, hogy a saját öltözőben kell rendet csinálni, nem a másik csapatéban. (Dávid Ferenc közgazdász, Klubrádió, május 29.)

Királyhegyi Pál, az ismert író, újságíró, humorista és forgatókönyvíró munkaszolgálaton vett részt. (Fricz Tamás politológus, Magyar Nemzet Online, május 30.)

Akinek az igazság rémhír, annak a szabadság rémálom. (Bruck András író, Újnépszabadság.com, május 31.)

 

komment
süti beállítások módosítása