Médianapló

Médianapló - Hangulatjelentés 2020/április

2021. január 04. 07:52 - Zöldi László

A két macskám és a két kutyám nem érti, miért vagyok állandóan a lakásukban. (Sándor Erzsi író a karanténról, Facebook.com, április 1.)

Elzárkózás közben is beszélgetünk egymással. (Gémesi György gödöllői polgármester a világhálóról, ATV, április 2.)

A kisebb falvakban előbb jelent meg az éhezés, mint a koronavírus. (Cseke Balázs újságíró Tornanádaskáról, Index.hu, április 3.)

Mint hatvan úszóedző a Szaharában. (Bruck Anrás író az országgyűlés ellenzéki képviselőiről, Facebook.com, április 4.)

Nem most fogjuk megtanítani a káliumot. (Farczádi Bence józsefvárosi iskolaigazgató a digitális távoktatásról, 444.hu, április 5.)

A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, mi annyi munkahelyet hozzunk létre. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, április 6.)

Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni. (Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, ATV, április 7.)

Ez a váratlan sokk elég rossz állapotban találta az országot. (Balázs Péter volt külügyminiszter, Válaszonline.hu, április 8.)

Az ápolónőknek adjunk havi 3 milliót, a focistákat pedig este, az erkélyen tapsoljuk meg! (Békesi László volt pénzügyminiszter, Facebook.com, április 9.)

A populista erők olyanok, mint a vírus. Hatnak, hatnak, de közben ellenanyagot termelnek. (Ara-Kovács Attila DK-politikus, Klubrádió, április 10.)

Elkezdődött a napi száz fertőződés és nyolc-tíz halott időszaka. (Ésik Sándor publicista, Azonnali.hu, április 11.)

Az alkotmányos jogállam homlokzatáról Orbán Viktor leverte a vakolatot. (Tamás Gáspár Miklós filozófus, Mérce.hu, április 12.)

A kormány jobban fél az ellenzékvírustól, mint a koronavírustól. (Juhász Ferenc szocialista politikus, ATV, április 13.)

Orbánnak annyi köze van a konzervativizmushoz, hogy időnként eszik konzervet. (Oláh Gábor gasztroblogger, Blog.hu, április 14.)

A pandémia első pillanatában kiderült, a kormány Kásler Miklóssal nem tud erőt sugározni. (Élő Anita újságíró, Válaszonline.hu, április 15.)

Háború idején még sose kergettek el diktátort. (Kereszty András újságíró, Újnépszabadság.com, április 16.)

Ne csak a tisztekről beszéljünk, hanem a tesztekről is! (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, Facebook.com, április 17.)

Az illegális migránsinvázió legalább annyira veszélyes, mint a koronavírus. (Csizmadia László, a Civil Összefogás Fóruma elnöke, Magyar Hírlap Online, április 18.)

Lelassult az életünk. (Váradi Júlia műsorvezető, Klubrádió, április 19.)

Nincs érkezési sorrend, csak túlélési esély. (Gábor György filozófus a betegekről, Facebook.com, április 20.)

A védekezés több életbe kerülhet, mint a járvány. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a kórházi ágyak kiürítéséről, ATV, április 21.)

Úgy védekezem a járvány ellen, hogy nem olvasok újságot, és a tévében is kerülöm a hírműsorokat. (Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó, Blikk.hu, április 22.)

Orbán okos, csak a telefonja buta. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, április 23.)

A legfontosabb, hogy ne rezeljünk be. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, április 24.)

Bántani akarnak mindenkit, akik nem ők. (Cserhalmi György színész a hatalmon lévőkről, 24.hu, április 25.)

Nem háború van, hanem járvány. (Pálinkás József volt oktatási miniszter, HírKlikk.hu, április 26.)

Mindenkinek azért kell szurkolnia, hogy a kormány sikeresen kezelje a válságot. (Mesterházy Attila szocialista politikus, atv.hu, április 27.)

Ez az ellenzék nem a magyar nemzet része. (Kövér László Fidesz-politikus, az országgyűlés elnöke, Demokrata.hu, április 28.)

Mindannyian a magyar nemzet részei vagyunk. (Szél Bernadett ellenzéki politikus, Facebook.com, április 29.)

A korona után megváltozunk. (Demeter Szilárd Fidesz-kultúrpolitikus, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, Hajónapló.ma, április 30.)

 

komment
süti beállítások módosítása