Médianapló

Médianapló - Szekeres Imre: "Letolt gatyával nem lehet futni"

2020. december 27. 16:54 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor járványozott, Lendvai Ildikó és Vadai Ágnes kormányozott, Török Gábor gyurcsányozott, Tamás Gáspár Miklós tévétlenített, Demeter Szilárd pedig melegített. Lefülelt mondatok.

 

Gyurcsány Ferenc rehabilitációja nélkül jelenleg nincs esélye a kormányváltásnak. (Török Gábor politológus, Népszava, december 21.)

Elkészült a baloldali Soros-kolbász. (Markos Imre Örs újságíró az ellenzéki pártok együttműködési szerződéséről, Origo.hu, december 21.)

A járványügyi készültség a következő, tehát az 2021-es évben valószínűleg egész évben fennmarad. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, december 21.)

Ez a kormány már nem mer népszerűtlen lenni. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, ATV, december 22.)

Elárulom a nagy kampánytitkot: letolt gatyával nem lehet futni. (Szekeres Imre szocialista politikus, HírKlikk.hu, december 22.)

Ahol felnőttem, ott meg kellett tanulni megérteni a másikat. (Szabó T. Anna író a soknyelvű Erdélyről, 168 Óra, december 22.)

Az eddigi egy darab balos sajtótermékből most kettő lett. (Trombitás Kristóf publicista az Indexről és a Telexről, Vasárnap.hu, december 23.)

Már nem a Magyar Közlöny a legfőbb jogforrás, hanem egy-két kormánytag Facebook-oldala. (Papp Zsolt újságíró, Népszava, december 23.)

A kormányzat mindig más kontójára kezelte a válságot. (Vadai Ágnes DK-politikus, ATV, december 23.)

Szentestére a kormány felfüggesztette a kijárási tilalmat. (Volf-Nagy Tünde műsorvezető, Magyar Rádió, december 23.)

Hetente egyszer-kétszer teszteltetünk. (Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős miniszter, Teol.hu, december 23.)

Az igazságról csak vélemények vannak, de nem megismerhető. (Lánczi András filozófus, a Corvinus Egyetem rektora, Magyar Nemzet Online, december 24.)

A nacionalista-populista fertőzés ellen nincs vakcina. (Lengyel László politológus, Népszava, december 24.)

Ne az egészségügyi dolgozókat oltsák be először! Ha mégse válik be a vakcina, nagy bajban leszünk. A politikusokkal kell kezdeni! (Balasa István kommentelő, Facebook.com, december 25.)

Egy hívő ember azért fel van készülve, hogy előbb-utóbb ezt a meccset lefújják. (Böjte Csaba ferences szerzetes az életről, Borsod Online, december 25.)               

Megéltem ezt a viszonylag magas kort anélkül, hogy valaha tévét néztem volna. (Tamás Gáspár Miklós 72 éves filozófus, Azonnali.hu, december 25.)

Napjaink politikai csatái kulturális jellegűek. (Orbán Balázs Fidesz-politikus, miniszterelnökségi államtitkár, Index.hu, december 25.)

A langyos semmiről normál hőfokra állítottam át. (Demeter Szilárd főigazgató a Petőfi Irodalmi Múzeumról, Hajónapló.ma, december 26.)

Az orosz vakcina orosz rulett is. (Németh András újságíró, Klubrádió, december 26.)

Saját orvosi szobánkban is maszkban vagyunk. (Dr. Várnai Zsuzsanna tüdőgyógyász, Magyar Rádió, december 27.)

Becsületes sajtómunkás azért sem használja a „libernyák, libsi” vagy a „fidesznyik, FideSS” kifejezést, mert mélyen sértőek. (Szele Tamás újságíró, Forgókínpad.blog, december 27.)

komment
süti beállítások módosítása