Médianapló

Médianapló - T. G. M.: "A rendszer a maga összes szirmával kinyílt"

2020. december 06. 14:38 - Zöldi László

 

A legutóbbi napokban Orbán és Szanyi szájerezett, Szijjártó finanszírozott, Demeter Szilárd visszakozott, Gyurcsány pedig ellenkezett. Lefülelt mondatok.

 

Soros, az ateista liberárják krisztusa. (Megadja Gábor publicista, Kontra.hu, november 29.)

A politikai elit 90 százaléka vállalhatatlan, pedig Magyarországon születtek. Őket hova küldöd vissza? (Székely Csaba erdélyi író egy kommentelőnek, aki lerománozta Demeter Szilárdot, Facebook.com, november 29.)

A náci párhuzam akaratlanul is sérti az áldozatok emlékét. (Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Magyar Nemzet Online, november 29.)

Publicisztikájában vállalhatatlan és nem tolerálható náci párhuzamokat és hasonlatokat alkalmazott. (Berszán György újságíró Demeter Szilárdról, Magyar Nemzet Online, november 30.)

A lélegeztetőgépen lévő betegek 60 százaléka nem éli túl. (Merkely Béla orvosprofesszor, a Semmelweis Egyetem rektora, Borsod Online, november 30.)

Az erdélyi kopó a Nemzeti Együttműködés Rendszerének legvédettebb és legtámogatottabb kutyája. Hivatalos állat. (Dérer Miklós újságíró, Újnépszabadság.com, december 1.)

Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Nemzet Online, december 2.)

Nem elég konzervatív családapának látszani, annak is kell lenni. (Pilhál Tamás újságíró, PestiSrácok,.hu, december 2.)

Ez olyan botrány, amely kezelendő - de nem kezelhető. (Magyar György ügyvéd a Szájer-ügyről, ATV, december 2.)

A rezsim egyik megalapozójának kirobbantásához a közéletből egy ereszcsatorna alkalmasabb volt, mint a teljes magyar ellenzék tíz éve. (Béndek Péter publicista, 1000leütés.blog, december 2.)

Most a homokozó nem a legjobb hasonlat. (Dezső András újságíró, Facebook.com, december 2.)

Nekünk nem az a fontos, hogy olyanokkal fogjunk össze, akikről nem a legjobb a véleményünk. (Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke az ellenzéki együttműködésről, Magyar Narancs, december 3.)

A rendszer a maga összes szirmával kinyílt, és a magyar nép elé tárult. (Tamás Gáspár Miklós filozófus, Klubrádió, december 3.)

Nem lehet alkotmányosan eltitkolni olyasmit, amit az „elit” saját köreiben elfogad. (Hargitai Miklós újságíró, Népszava, december 3.)

/”Mi fér bele a Fidesz értékrendjébe?”/ Gázkamrázni lehet, melegnek lenni csak addig, amíg ki nem derül. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, december 4.)

Nem Szájer bukott meg, hanem ez a szellemiség. (Szanyi Tibor ISZOM-politikus, ATV, december 4.)

A Fidesz nem kommunista párt - de úgy viselkedik. (Reichert János publicista, Magyar Hang, december 4.)

A munkanélküliség helyett a munkanélküliséggel szembeni harc finanszírozása mellett döntött a kormány. (Szijjártó Péter külgazdasági miniszter Szentgotthárdon, Vaol.hu, december 4.)

Az orbáni kultúrharc emelte a nehéztüzérség élére. (Balassa Tamás újságíró Demeter Szilárdról, Népszava, december 5.)

Egy dolgunk maradt. Készülni. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, Facebook.com, december 5.)

Az ellenzék kritikája elviselhető munkahelyi ártalom. (Mráz Ágoston Sámuel politológus, a Nézőpont Intézet ügyvezetője, Magyar Rádió, december 6.)

komment
süti beállítások módosítása