Médianapló

Médianapló - Pataky Attila: A szeretetnyalábok segítettek talpra állni

2020. november 08. 18:11 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán megint libernyákozott, Tóth B. és Kéri orbánozott, Gulyás G. színművészetizett, Karácsony parlamentált és Majtényi médiázott. Lefülelt mondatok.

 

Az előválasztás a választókat aktivizálja, a közbeszédet tematizálja, a jelölteket pedig legitimálja. (Magyar György ügyvéd, Magyarügyvéd.blog, november 1.)

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen nem strukturális, hanem személyi vita alakult ki. (Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, InfoRádió, november 2.)

FertőtleNietzsche kezeit, nem lesz tőle Weöres, Ady-ja tovább a többieknek is, nehogy Bukowski legyen belőle, bár lehet, hogy az egész csak Camus. (Ferenczi Zita szegedi könyvtáros, Délmagyarország, november 2.)

A baromság akkor is baromság, ha a Parlamentben hangzik el. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, ATV, november 3.)

Az SZFE-n és korábban a CEU-n is dilettánsképzés zajlott. (Boros Imre közgazdász, volt tárca nélküli miniszter az 1. Orbán-kormányban, Délmagyarország, november 3.)

Kilépett az MSZP-ből, és a Momentumhoz csatlakozott. (Szilágyi József újságíró László Győző szombathelyi alpolgármesterről, Nyugat.hu, november 3.)

Amit a miniszterelnök bejelentett, az egy lufi. Látszólag nagy, de belül üres. (Tóth Bertalan szocialista pártelnök a járvány elleni intézkedésekről, HírKlikk.hu, november 3.)

A vírus diktálja a tempót. (Steinmetz Ádám Jobbik-politikus, ATV, november 4.)

Miközben egész Európa bezárt, nálunk csak enni nem lehet nyilvánosan. (Rab László újságíró, Újnépszabadság.com, november 4.)

Az alkotmánybíróság mindenhol a jog és a politika határán mozgó intézmény. (Baka András, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, Magyar Narancs, november 5.)

A libernyákok megint mondani fogják, hogy diktatúra. (Orbán Viktor miniszterelnök a rendkívüli jogrend bevezetéséről, Magyar Rádió, november 6.)

Szerintem Orbán egyszerűen be van szarva. (Kéri László politológus, HírKlikk.hu, november 6.)

Egyelőre megmaradt az a rendszer, hogy a helyi televízió, rádió, online média a polgármester hangerősítője. (Majtényi László alkotmányjogász az ellenzéki többségű városok nyilvánosságáról, 168 Óra, november 6.)

Az idősek már voltak fiatalok, a fiatalok viszont még nem voltak idősek. (Békés Itala 93 éves színésznő, Magyar Hang, november 6.)

Ifjúkorában nagyon rossz, később nagyon jó viszonyban volt a hatalommal. (Ágoston Hugó publicista Szőcs Gézáról, Újhét.com, november 6.)

Halála irodalomökológiai katasztrófa. (Orbán János Dénes költő Szőcs Gézáról, Magyar Távirati Iroda, november 6.)

Bárhol éltél, te voltál a szellem kenyerében a kovász. (Böszörményi Zoltán költő Szőcs Gézáról, Magyar Nemzet, november 7.)

Nem túlzás, hogy ennyi éretlen, felnőttnek nehezen nevezhető hülye legyen az országban, és ráadásul mind politikusnak álljon? (Lévai Júlia publicista Facebook.com, november 7.)

Sziklává dermesztették az országot, amely mintha mégis unná már a kőkemény tétlenséget. (Balassa Tamás újságíró, Népszava, november 7.)

Trump magyar segédcsapatait nem pusztán a végeredmény rendíti meg, hanem a megverhetőség érzése. (Tömpe István közgazdász, Újnépszabadság.com, november 8.)

Biden soha nem éreztette velem az országaink súlya közötti hatalmas különbséget. (Kovács László volt külügyminiszter, Facebook.com, november 8.)

Azok a szeretetnyalábok segítettek talpra állni, amik a Kárpát-medencéből érkeztek. (Pataky Attila rockénekes a Covidból való gyógyulásról, Blikk.hu, november 8.)

 

komment
süti beállítások módosítása