Médianapló

Médianapló - Lendvai: "Nem elég ellenzéknek látszani, annak is kell lenni"

2020. október 18. 15:49 - Zöldi László

 

A legutóbbi napokban Orbán maszkolt, Lázár ragadozott, Kocsis M. sorosozott, Pálinkás pártolt, Pikó telített, Farkasházy pedig gönczölt. Lefülelt mondatok.

 

A választók megkóstolták a Soros-kolbászt, és nem ízlett nekik. (Kocsis Máté Fidesz-politikus a borsodi képviselőválasztásról, Hír TV, október 12.)

A választók többsége gondolatban már leváltotta a Fideszt. (Horváth Csaba szocialista politikus, Klubrádió, október 12.)

Nem nagyon van más remény a közélet megújítására, mint a politika nőiesebbé válása. (Ábrahám Júlia volt LMP-politikus, Újnépszabadság.com, október 12.)

Többen legyintettek, mint ahányan elmentek szavazni. (Jakab Péter Jobbik-politikus a borsodi választásról, ATV, október 13.)

Nem ér majd utólag picsogni, előtte kell mindent megtenni ellene. (Hadházy Ákos független honatya az ellenzékről és a kormányról, Azonnali.hu, október 13.)

Az ellenzéket a Fidesz terelte természetellenes egységbe. (Friss Róbert újságíró, Népszava, október 13.)

Sosem lesz az országnak még egy ilyen Göncze. (Farkasházy Tivadar újságíró a volt köztársasági elnökről, Facebook.com, október 13.)

Tavasszal a lakás lett az óvoda, iskola, munkahely. (Sándor Alexandra Valéria médiakutató a karanténról, Szabolcs Online, október 14.)

A nővérhiány lassan nagyobb, mint az orvoshiány. (Simkó Eszter egészségügyi szociológus, 168 Óra, október 14.)

Életem első maszkban elmondott sajtótájékoztatóját vagy beszédét tartom. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, október 14.)

Az Orbán-korszak nem náci korszak, de ettől még a csontja velejéig gonosz. (Bruck András író, Facebook.com, október 14.)

Én is politikai húsevő vagyok. (Lázár János Fidesz-politikus, volt kancelláriaminiszter, Spirit FM, október 15.)

Egy dolgot mond és képvisel: legyen sokkal sokszínűbb a színházi életünk. (Trill Attila színész Vidnyánszky Attiláról, Hajónapló.ma, október 15.)

Nem konzervatív pártot alapítottunk, hanem egy pragmatikus, szélsőségektől mentes néppártot. (Pálinkás József atomfizikus, 24.hu, október 15.)

Minden marad, csak Orbán megy. (Kabai Domokos Lajos újságíró a Pálinkás-pártról, Bekiáltás.blog, október 16.)

A jelek szerint felkészül Szili Katalin új baloldali pártja. Orbán Viktor megijedt. (Kereszty András újságíró, Újnépszabadság.com, október 16.)

A mai baloldali pártok választásról választásra reményekből élnek és illúziókból táplálkoznak. (Béndek Péter publicista, 1000leütés.blog, október 16.)

A liberálisok nemcsak a közösségi médiát, de az egész online teret uralják. (Kovács István, a kormánypárti kommentelőket képző Megafon Központ igazgatója, 888.hu, október 16.)

A város betelt. (Pikó András józsefvárosi polgármester Budapestről, Magyar Hang, október 16.)

Köszönjük szépen, hogy fogadtál minket. (Szebeni István újságíró Dzsudzsák Balázshoz, tv2, október 16.)

Nem elég ellenzéknek látszani, annak is kell lenni. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Népszava, október 17.)  

 

komment
süti beállítások módosítása