Médianapló

Médianapló - Bajnai: "Ne igyatok a propaganda dögkútjából!"

2020. szeptember 27. 16:44 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor gyurcsányozott és sorosozott, Jakab Péter és Váncsa István orbánozott, Bajnai Gordon visszatért, Vona Gábor nem tért vissza, de ügyezett, Dzsudzsák Balázs szurkolózott, Esztergályos Cecília pedig rónaizott. Lefülelt mondatok.

 

A többszörösen bukott baloldal vezére Gyurcsány Ferenc, ifjúsági szervezete a Momentum, dollármilliárdos szponzora pedig Soros György. (Orbán Viktor miniszterelnök összefoglalója, Magyar Nemzet, szeptember 21.)

Miniszterelnök úr, képzelje magát tábornoknak, csak ne lopja el a lőszert! (Jakab Péter Jobbik-politikus a parlamentben, atv.hu, szeptember 21.)

A kultúrharc fontos része, hogy ki állíthat föl tabukat. (L. Simon László Fidesz-politikus, M5, szeptember 22.)

Nagyon vágyom egy igazi, nemzeti baloldali pártra. (Gajdics Ottó újságíró, Azonnali.hu, szeptember 22.)

Az ellenzéki koalíciót nem az elvek tartják össze, hanem a kormány gyűlölete. (Gerő András történész, Origo.hu, szeptember 22.)

Egy ország sincs biztonságban, amíg minden ország nincs biztonságban. (Dr. Jakab Zsuzsanna orvos, az Egészségügyi Világszervezet főigazgató-helyettese a koronavírus-járványról, Klubrádió, szeptember 22.)

A rosszindulatú szurkolók sajnos a pénzzel kötik össze a pályafutásom. (Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó, Hajdú Online, szeptember 22.)

Dzsudzsák Balázs nem futotta be azt a karriert, amelyre hivatva volt. (Thury Gábor újságíró, Nemzeti Sport Online, szeptember 23.)

Öt párt akarja leváltani a kormányt, ebből három a halálán van. (Buják Attila újságíró, 168 Óra, szeptember 23.)

Sajnos az ellenzék képtelen arra, hogy minden választókörzetbe küldjön valakit. (Tóth Zoltán választási szakértő, Népszava, szeptember 23.)

Csak annyira vagyunk erősek, mint a leggyengébb. (Dr. Cseh Katalin orvos, a Momentum Európa-parlamenti képviselője a világjárványról, ATV, szeptember 24.)

Mindannyiunkat úgy darálnak be, mint most őket. (Száger Zsuzsa rendező a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóiról, Magyar Narancs, szeptember 24.)

Ideológiai megfontolásból bevonult egy éhes horda. (Schilling Árpád rendező a Színház- és Filmművészeti Egyetemről, 24.hu, szeptember 25.)

Több mint tíz éve már, hogy mindenestül lenyúlt egy európai országot. (Váncsa István publicista Orbán Viktorról, Élet és Irodalom, szeptember 25.)

A kormány lélegeztetőgépen tartja az egészségügyet. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus, ATV, szeptember 25.)

Még van idő visszahívni a harci kutyákat. (Apáti Bence publicista a harcias ellenzékről, Magyar Nemzet, szeptember 26.)

A demokrácia őrkutyáinak zömét a sintérek befogták. (Tamás Ervin újságíró a hazai nyilvánosságról, Népszava, szeptember 26.)

A kutyák utazási bérlete drágább, mint a diákoké. (Mihalik Enikő manöken, Klubrádió, szeptember 26.)

Tegnap azért nem tudtam magát nézni, mert magamat néztem. (Esztergályos Cecília színésznő Rónai Egon műsorvezetőnek, ATV, szeptember 26.)

A nagy kutyáknak gazdájuk van, a tacskóknak személyzetük. (Asperján György író, Facebook.com, szeptember 27.)

Ne igyatok a propaganda dögkútjából! (Bajnai Gordon volt miniszterelnök, Facebook.com, szeptember 27.)

 

komment
süti beállítások módosítása