Médianapló

Médianapló - Katinka: "Szeretek mindenbe belepofázni"

2020. szeptember 20. 15:42 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán vírusozott, Gyurcsány jobbikozott, Karácsony várakozott, Hiller emeszpézett, Tóth Bertalan építkezett, Vidnyánszky pedig akadályozott. Lefülelt mondatok.

 

Kutyából nem lesz szalámi. (Váradi Gábor roma országgyűlési képviselőjelölt a Jobbikról, 24.hu, szeptember 14.)

Az ellenzék legfőbb jellemzője a formátlanság. (Józing Antal szombathelyi újságíró, Nyugat.hu, szeptember 14.)

A Fidesznek nem elég, hogy megszerezhet bármit. Ami nem az övé, azt szétzúzza. (Polyák Gábor médiajogász, Átlátszó.hu, szeptember 14.)

Próbáltam minél többet megmenteni a régi Indexből. (Sztankóczy András, az új Index vezető szerkesztője, Spirit FM, szeptember 14.)

Kéne adni pénzt a Telexnek, a 444-nek, az Átlátszónak, a Mércének, az ÉS-nek, a Klubrádiónak, s ki tudja még kinek. Ja, nekem is, hogy legyen miből adakozni. (Rapai Ágnes költő, Facebook.com, szeptember 14.)

A tanulás kifejezés teret nyert az oktatással szemben. (Lakner Zoltán szociológus, a Színház- és Filmművészeti Egyetem vendégoktatója, ATV, szeptember 14.)

Az igen szerencsétlen „kultúrharc” fogalma az én felfogásomban nem kultúrák közötti háború, hanem küzdelem a kultúráért. (Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, Mandiner.hu, szeptember 15.)

Az autonómia harcosai támadják a Színművészeti Egyetem autonómiáját. (Kovalik Balázs operarendező, Klubrádió, szeptember 16.)

Ha azt fogom érezni, hogy már csak az én személyem a közös gondolkodás akadálya, gond nélkül félre fogok állni. (Vidnyánszky Attila rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet működtető kuratórium elnöke, Demokrata.hu, szeptember 16.)

Egy folyamatosan jelentéktelenedő, belül sem egységes párt készül tisztújító kongresszusra. (Sebes György újságíró az MSZP-ről, 168 Óra, szeptember 16.)

A falvak világában szinte alig vagyunk jelen. (Hiller István szocialista politikus, Origo.hu, szeptember 17.)

Szombattól kezdve a Magyar Szocialista Párt az építkezésen dolgozik. (Tóth Bertalan szocialista politikus, HírKlikk.hu, szeptember 17.)

A Jobbikot nagyon sokáig fogják kísérteni az elfogadhatatlan mondatai. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, Spirit FM, szeptember 17.)

Mi most egy ideje megyünk a diákok után. Tanulunk tőlük. (Egyedi Ildikó filmrendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója, Magyar Narancs, szeptember 17.)

Szeretek mindenbe belepofázni. (Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó a róla szóló dokumentumfilm forgatásáról, 24.hu, szeptember 18.)

Valahogy kibírjuk, de kétségkívül nem lesz jó hangulatú őszünk. (Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járványról, Magyar Rádió, szeptember 18.)

Csalnak ugyan minden számmal, de az emberek megbetegednek. (Lengyel László politológus az állami kommunikációról és a vírusról, Népszava, szeptember 19.)

Kunhalmi Ágnes felért a haldokló párt csúcsára. (Vésey Kovács László újságíró az MSZP újdonsült társelnökéről, PestiSrácok.hu, szeptember 19.)

Az ország arra vár, hogy az ellenzék rendezze sorait. (Karácsony Gergely Párbeszéd-politikus, budapesti főpolgármester, Facebook.com, szeptember 19.)

40-50 évesen mindig nyerni akartam, ma már nem szeretnék veszíteni. (Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, Nemzeti Sport, szeptember 19.)

Ez a csapat a párt kifutó szériája. (Zárug Farkas Péter politológus az MSZP új elnökségéről, Magyar Nemzet Online, szeptember 20.)

komment
süti beállítások módosítása